PALAS MALL / Expozitia obiect/instalatie ”ACUSTYC”, 10-16 noiembrie

afis expozitie Acustyc

Santeti  invitati la vernisajul unei expoziţii inedite de obiect / instalaţie, intitulată ACUSTYC, semnată de doi artişti plastici de excepţie: Ionela Mihuleac (Iaşi) şi Ile Ştefi (Bucureşti), Sâmbată, 10 noiembrie 2012, orele 17.00,  în Palas Mall – Iaşi, lângă Libraria Cărtureşti

ACUSTYC

Prin ACUSTYC dorim sa ne facem auziţi, dorim ca dumneavoastră să receptaţi  sunetele  si vibraţiile transmise de o expoziţie în care Ionela Mihuleac se joacă cu elemente  primordiale  precum pamântul, lemnul, metalul  pentru a construi un univers muzical  de reverie  iar  Ile Ştefi  ne readuce în realitate, folosind corzi de chitară uzate, “cântate”, creând un nou ritm, o nouă dimensiune, noi creşteri, plăcute ochiului dar şi mediului înconjurator. Astfel, se poate spune că antiteza = coeziune, iar coeziune = muzică.

IONELA MIHULEAC

A absolvit Facultatea de Arte din cadrul Universităţii de Arte şi Design din Iaşi  în 1997, secţia pictură, clasa profesor Liviu Suhar, debutând cu expoziţia personală de pictură Dialogul formelor mute şi imediat devenind membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Studiile masterale din anii 2003-2004 la Universitatea de Arte din Cluj Napoca, taberele de creaţie organizate la Cucuteni şi ceramica neolitică de aici, locul ei natal, ajung să îi influenţeze creaţia în foarte mare măsură şi să i-o direcţioneze dinspre pictură spre alte genuri artistice: obiect, instalaţie, sculptură, fotografie, film, poezie, concretizându-se în numeroase expoziţii personale şi proiecte de grup. Concomitent cu activitatea artistică atât de originală, se ocupă şi de creaţia ceramică constând în reproducerea vaselor de Cucuteni dar  şi de revigorarea culturală a locului natal prin organizarea de  evenimente de artă contemporană  în comuna Cucuteni, judeţul Iaşi.

ILE STEFI

(Ileana Ştefănescu) a studiat Ştiinţa şi Ingineria Materialelor Metalice, dar pentru o lungă perioadă de timp a lucrat ca director în domeniul financiar. Sub îndrumarea profesorului Florin Ciubotaru a devenit licenţiată în pictură, în anul 2008, la Universitatea Naţională de Artă din Bucuresti, de atunci participând activ la o serie de Bienale şi Saloane atât in Bucureşti cât şi în ţară. Fiind atraşa de mişcarea ecologistă işi propune să “salveze” o serie de materiale precum ţesătura(blugul, tricotul, inul), celuloza(ziarele tocate), fierul(discuri de frâna, roţi etc) şi să le reintroducă în viaţa cotidiană prin obiectul de artă. Asfel, expune într-o primă expoziţie personală “Dialog- eu, materia reciclată şi forma”(2010),  Bucureşti, forme abstracte tridimensionale modelate în pastă de celuloză, facând parte din mişcarea „Recupart”. Urmează o a doua expoziţie personală “ Falsa Pudoare” la Galeria Simeza, Bucureşti, in iunie 2012.

Vernisajul cuprinde un microrecital de muzica clasica, sustinut de elevi ai Colegiului National de Arta “Octav Bancila” Iasi: Otilia Lazar (Violoncel), Clara Lupascu (Violoncel), Liviu Cristian Scripcariu (Vioara), Dragos Ilie (Chitara Clasica).

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Educaţie Patrimonială în colaborare cu Asociaţia Excelenţa pe Portativ si marchează lansarea oficială a activităţii acestora.

În cadrul aceastei acţiuni, cele două asociaţii propun colectarea de instrumente muzicale deteriorate,  fragmente din acestea precum şi accesorii uzate (ex. coarde, beţe tobă, arcuşuri etc.) cu scopul de a le recicla.

Asociaţia Excelenţa pe Portativ este o organizaţie non-profit înfiinţată cu scopul de a descoperi, promova şi sprijini valori de excepţie în domeniul muzical şi susţine dezvoltarea personala si performanta profesionala la standarde de excelentă. Misiunea asociaţie este educarea publicului în  scopul identificării şi recunoaşterii adevaratelor valori cultural artistice contemporane, în contextul în care ne dorim promovarea tinerilor muzicieni în curs de formare.

Asociaţia Culturală pentru Educaţie Patrimonială işi propune o serie de manifestări prin care patrimoniul cultural să poată fi transmis pe mai departe într-o manieră modernă, adaptată noului, dar şi de a promova pe actualii creatori de viitor „ patrimoniu”. Societatea in cautare de sens este, vrand nevrand, creatoare de istorie si valori, pastratoare si transmitatoare de patrimoniu, care este semnul cel mai concret al identitatii unei natiuni. Patrimoniu inseamna oameni creativi, creatii umane, etalarea in forma sensibila a infinitului din om.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în perioada 10-16 noiembrie 2012, la Palas Mall ( langă Libraria Cartureşti) între orele 10.00 si 22.00

INFO

Asociaţia Excelenţa pe Portativ

Tel. 0766326288

Asociaţia Culturală pentru Educaţie Patrimonială

Tel. 0744545029

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: