“Painted performance” de Alupopanu Eugen

Vernisajul expozitiei ”Painted performances/ performante pictate” are loc vineri, 11 martie,  ora 18.00, la Galeria Cupola.

Invitati: Adina Tofan si Gion

Prezinta: prof. univ. dr. Petru Bejan

”Painted performances/ performante pictate”, doreste sa ridice cateva intrebari firesti legate de modul in care performance-ul este inteles, receptat, gustat in arta contemporana. Ideea de baza a proiectului este excavarea pe terenul performance-ului a unor noi posibilitati de expunere. Se stie din experimentele secolului XX ca acest termen s-a camuflat in diferite variate (actiuni, situatii, interventii, happening-uri, environment sau arta vie) ce doreau sa zdruncine granitele artei, ducand totul la extrem si influentand profund felul de reprezentare al artei. Trasatura principala a acestor cautari este, prin urmare, gasirea unei strategii de baza, care sa confere in mod constant ”procesului” o anumita deschidere. In cadrul acestei deschideri si totodata al acestei constructii mentale, corpul are un loc special: el este punctul de tensiune al vizibilitatii in timpul actiunii.

La fel si in cazul de fata, corpul este subiectul si mobilul proiectului care propune schimbarea paradigmei expunerii performance-ului, prin intermediul fotografiei sau filmului, ca ultim document dupa consumarea show-ului. Astfel performanta si documentarea ei se transforma in subiect/desen pentru o serie de picturi, performanta pictata devenind modalitatea finala de expunere.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Transport public gratuit, de Ziua mondială fără mașini, dimineața, la prânz și seara

Conferință,dezbatere-Rolul familiei, al educației și al armatei

„Comedie cu olteni” pe Pietonalul Stefan cel Mare / ATENEUL IN ORAS

Fabrica de Scurt Metraje, editia de septembrie

Scrie un comentariu: