“Painted performance” de Alupopanu Eugen

Vernisajul expozitiei ”Painted performances/ performante pictate” are loc vineri, 11 martie,  ora 18.00, la Galeria Cupola.

Invitati: Adina Tofan si Gion

Prezinta: prof. univ. dr. Petru Bejan

”Painted performances/ performante pictate”, doreste sa ridice cateva intrebari firesti legate de modul in care performance-ul este inteles, receptat, gustat in arta contemporana. Ideea de baza a proiectului este excavarea pe terenul performance-ului a unor noi posibilitati de expunere. Se stie din experimentele secolului XX ca acest termen s-a camuflat in diferite variate (actiuni, situatii, interventii, happening-uri, environment sau arta vie) ce doreau sa zdruncine granitele artei, ducand totul la extrem si influentand profund felul de reprezentare al artei. Trasatura principala a acestor cautari este, prin urmare, gasirea unei strategii de baza, care sa confere in mod constant ”procesului” o anumita deschidere. In cadrul acestei deschideri si totodata al acestei constructii mentale, corpul are un loc special: el este punctul de tensiune al vizibilitatii in timpul actiunii.

La fel si in cazul de fata, corpul este subiectul si mobilul proiectului care propune schimbarea paradigmei expunerii performance-ului, prin intermediul fotografiei sau filmului, ca ultim document dupa consumarea show-ului. Astfel performanta si documentarea ei se transforma in subiect/desen pentru o serie de picturi, performanta pictata devenind modalitatea finala de expunere.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Poveste sentimentală” | Galeria de artă “Th. Pallady”

Atelier de decorat ouă în cadrul Atelierelor DICE de la Palatul Culturii

Se lanseaza BOLD SCHOOL, un proiect educational online dedicat New Media

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

Scrie un comentariu: