”Paganini nu mai locuieste aici” @Teatru Fix

Billy_B-n-P

Sunteti invitati miercuri, 7 octombrie 2015, de la ora 20:00, in Teatru Fix la spectacolul de teatru sustinut de Teatrul Național Timișoara: ”PAGANINI NU MAI LOCUIEȘTE AICI” de Carmen Dominte. Reprezentatia face parte din FITPTI 2015.

Imaginată pe două planuri, unul al acțiunii reale și altul al iluziei, Paganini nu mai locuiește aici prezintă două povești de viață total diferite. Paganini este un pensionar ce refuză aproape total contactul cu realitatea. Se refugiază în subsolul unei case unde începe să-și organizeze o viață imaginară. Totuși, nu complet imaginară – căci adăpostul său este chiar casa copilăriei lui, confiscată în perioada comunistă. Aici, în subsolul trecutului său, timpul își pierde orice dimensiune, trecutul și prezentul sunt doar flash-uri de lumini și umbre pe niște pereți scorojiți. Toate aceasta însă până în momentul în care în camera improvizată de la subsol își face apariția BMW, un homeless atras de micul confort pe care îl găsește într-un spațiu atât de impropriu. Deși la început se opune ideii ca BMW să îi rămână în preajmă, Paganini îl include și pe acesta în iluzia lui. Relația dintre cei doi, o oarecare complicitate, începe să prindă contur. Undeva, în spațiul dintre cele două planuri, cel al realității și cel al iluziei, povestea realității scoate la iveală un Paganini fragil, în așteptarea unui fiu care îl vizitează doar din interes, un Paganini care nu știe cum să răspundă prezentului. Povestea lui Paganini poate fi povestea oricărui pensionar, a oricărui părinte cu copii aflați departe, drama unui părinte singur.” Carmen Dominte

BILETE

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului Luceafărul (de marți pînă sîmbătă între 10-14 si 18-19, duminică 9-13, și cu o oră înainte de începerea fiecărui spectacol), de la Stud Pass (Iulius Mall) și online www.bilet.ro. Prețul unui bilet întreg este 30 lei; elevii, studenții, pensionarii și somerii beneficiază de bilete cu 10 lei.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: