Padina Fest, 23-26 iulie 2015

padina fest

PADINA FEST 2015, un munte de distractii la cea mai mare altitudine. Pentru iubitorii de muzica si de activitati sportive montane, pentru toti cei care iubesc si ocrotesc natura, sfarsitul lunii iulie este similar cu o noua editie de PADINA FEST.

Pentru al 6-lea an consecutiv, promovarea Muntilor Bucegi si a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montana prin impunerea unui regulament de festival si ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural raman prioritaţile Padina Fest si pentru editia din 2015 a festivalului, care se va desfasura in perioada 23-26 iulie pe Platoul Bucegi, la 1500 m altitudine.

Conform tradiţiei, în timpul zilei au loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale din cele mai îndrăzneţe – Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile sunt dedicate în exclusivitate concertelor.

Joi vor urca pe scena Padina Fest 3 trupe la început de drum:The Purple Dandies, Gray Matters şi Poşta Mare (Timişoara).

Noaptea de vineri va fi rock, astfel că pe 24 iulie vor susţine concerte cele mai bune trupe de rock şi alternative ale momentului: Alternosfera, Luna Amară, Robin and the Backstabbers, Firma.

Sâmbătă seară va avea loc tradiţionalul concert Şuie Paparude, Firkin (Ungaria) vor susţine un concert incendiar pe ritmuri irlandeze, Naked(Serbia) vor combina îndrăzneţ sonorităţi preluate din tradiţia balcanică cu elemente de swing şi free-jazz, iar Nişte Băieţi ne vor cânta în ritmuri punk şlagărele anilor ’80.

Un eveniment aparte îl reprezintă redeschidera Peşterii Ialomiţa, care în ultimul an a fost închisă pentru reamenajări. Momentul va fi punctat de Camerata Muntenia printr-un recital de excepţie sâmbătă, 25 iulie, începând cu orele 11:00 a.m.

Camerata Muntenia va mai susţine un recital şi pe scena Padina Fest, dar duminică dimineaţă, tot de la ora 11:00.

Ca in fiecare an, Padina Fest este sustinut de catre Consiliul Judetean Dambovita prin Centrul Judetean de Cultura, Primaria Moroeni, Asociatia Salvatorilor Montani din Romania, Heineken Romania, Generali Romania, 360 Revolution, Hotel Pestera, Asociatia Mainoi, Smartatletic, ALIAT si multi altii.

LINE UP

PADINA-FEST-2015

Firkin (HU)
Incepand cu 2008, Firkin au sustinut mai mult de 400 de concerte in 11 tari (Canada, Frantam China, Belgia, Germania, Italia, Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria) si au devenit una dintre cele mai bune trupe live, fiind headliners la festivaluri si concerte in toata Europa. Primul lor album, intitulat “Firkinful of Beer (2009) a devenit Golden Album intr-un an. Piesa cu numele “Firkinful of Beer” a fost selectata intr-o compilatie a celor mai bune trupe folk din lume (Almost St. Patrick’s Day, Reedo Records, 2009, Germany).
www.facebook.com/firkinband | firkinband.com

Suie Paparude
Suie Paparude este unul din cele mai relevante proiecte muzicale romanesti pornit din underground. Michi, Dobrica si Bean improspateaza continuu atmosfera noastra sonora cu new-wave-alternativul lor umezit cu bass, sugar, spice and everything nice. “Mutatia” , “Ajutor”, “Scandal” , “Armada verbala”, “Pentru inimi”, “Cea mai buna zi”, “Soundcheck” sau „E suflet in aparat” au incantat generatii de ascultatori si au devenit parte a istoriei muzicii romanesti.
www.suiepaparude.ro/ | www.facebook.com/suiepaparude.ro |

Alternosfera
Pentru al doilea an consecutiv „Best Romanian Alternative Rock Band” (Metalhead Awards), Alternosfera este una dintre cele mai iubite, apreciate si puternice trupe rock ale ultimilor ani. Desi din Republica Moldova, Alternosfera domina topurile muzicale din Romania, iar numarul extrem de mare de fani prezenti de fiecare data la concerte a propulsat trupa intr-o pozitie de top in zona rock-ului alternativ. Cu 16 ani de experienta, Alternosfera are la activ 4 albume si un EP: „Orasul 511” (2005), „Visatori cu plumb in ochi sau Ultima scrisoare catre femeia nordica” (2008), „Flori din groapa marianelor”, „Virgula” (2012), „Epizodia” (2013).
www.alternosfera.com | www.facebook.com/alternosfera | www.youtube.com/AlternosferaOfficial

Luna Amara
Luna Amara este cea mai complexa si mai controversata aparitie muzicala a scenei rock romanesti din anii 2000 incoace. Cenzurata din cauza opiniilor politice transante, Luna Amara si-a format un public al sau, un public care vrea sa inteleaga mai mult, care vrea sa se implice mai mult. De-a lungul timpului, trupa a aparut pe prima pagina a mai multor cotidiene nationale datorita unor probleme de cenzura ivite la Cluj, Bacau si Alba-Iulia, dar si datorita unei interpretari pline de semnificatii politice la Stufstock Vama Veche, in direct pe postul national de televiziune.
www.youtube.com/lunaamaraband| www.luna-amara.ro| www.facebook.com/LunaAmaraBand

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers au luat nastere in 2010 la initiativa solistului Andrei Proca, iar la scurt timp de la infiintare au atras atentia postului Radio Guerrilla. Prima piesa a fost Vanatoarea regala, cu un titlu inspirat din romanul cu acelasi nume semnat de D.R. Popescu. In 2012 apare primul lor album. Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad. Primul dintr-o trilogie care va contine, in viitor si volumele Arhanghel’sk si Vladivostok, discul contine, in cuvintele trupei, “ceva intunecat si greu de urnit”,cu accent pe overdrive, adica a duce lucrurile peste limita. Trupa a castigat Premul la Categoria „Cel Mai Bun Rock Alternativ” la On Air Music Awards in 2013, ocazie cu care a primit si Premiul pentru Artistul Anului, in cadrul aceluiasi eveniment.
www.facebook.com/RobinandtheBackstabbers

Firma
Firma, trupa icon a rockului alternativ romanesc, spargea tiparele si redefinea standardele pietei muzicale de la inceputul anilor 2000, devenind emblema unei generatii marcate de piese precum “La Orbire”, “Nimeni” si “Important”. Videoclipurile acestor piese au pus in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii Firma, aprecierea lor la nivel international si national fiind dovedita de difuzarea lor pe VH1 si MTV Europe dar si de rulajul in heavy-rotation pe posturile televiziunilor autohtone (Atomic TV, MTV, TVR). Firma a fost prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internationala – “New Sounds of Europe” si invitata sa performeze la gala MTV European Music Awards, in 2007 la München, dupa ce in 2004 fusese nominalizata la MTV European Music Awards la categoria “Best Romanian Act” si “Best Rock Band” la MTV Romanian Music Awards in 2005. In 2014, dupa o lunga perioada de creatie si detasare, Firma a revenit in forta si a daruit publicului un prim volum al albumului ”Descantece”. www.youtube.com/FirmaChannel | www.facebook.com/TrupaFirma

Niste Baieti
Niste Baieti au pus pe ritmuri de punk-rock slagarele romanesti ale anilor ’80. “Lasa-mi toamna pomii verzi”, “Deschideti poarta soarelui”, “Un copac cu flori” sunt numai cateva dintre piesele cantate in concerte. Fara muzica anilor “de aur” a epocii comuniste, vietile noastre ar fi fost macar un pic mai amare si acesta este unul dintre motivele pentru care proiectul Niste Baieti doreste sa aduca in inimile generatiilor tinere marile hituri ale acelor vremuri si sa readuca in lumina reflectoarelor marii compozitori ai unor generatii pierdute.
www.facebook.com/NisteBaieti |

BILETE

Preturile biletelor la festival variaza intre 15 lei si 50 de lei si se pot cumpara online de pe myticket.ro si easyticket.ro:  Abonament – 50 lei, Joi (23 iulie) – 15 lei,  Vineri (24 iulie) – 35 lei, Sâmbătă (25 iulie) – 35 lei.

INFO

Padina Fest

Platoul Padina, Muntii Bucegi

www.padinafest.ro

www.facebook.ro/padinafest

www.vimeo.com/padinafest

www.youtube.com/PadinaFestvideo

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: