Pact cu diavolul | Cinema Ateneu

Film ingenios care îmbină ocultul cu senzualul, Pact cu Diavolul poate fi tratat drept o adaptare modernă a mitului faustic. Această producție foarte stilizată cu efect halucinatoriu asupra privitorului neobișnuit cu asemenea plăceri cinematografice vinovate nu ar fi cucerit, probabil, o asemenea faimă, dacă nu i-ar fi avut în distribuție pe Al Pacino și Keanu Reeves.

Cel de-al doilea joacă rolul lui Kevin Lomax, un avocat invincibil din Gainesville, Florida, soțul frumoasei Mary Ann (Charlize Teron). Cum orășelul său devine din ce în ce mai mic pentru gloria inepuizabilă care-l înconjoară, tânărul Kevin nu stă mult pe gânduri când primește oferta de a lucra pentru o mare firmă de avocatură din Manhattan. Boss-ul firmei, John Milton (Al Pacino), îi oferă un salariu de 400 de dolari pe oră și pune la dispoziția cuplului un apartament luxos chiar în clădirea sa de pe Fifth Avenue, proprietate personală.

După ce Kevin câștigă un caz aparent imposibil de rezolvat, el începe să investigheze presupusa crimă a unui bogat afacerist care a bulversat New York-ul. Neglijată de Kevin, aflat aproape de apogeul său profesional și cu vanitatea permanent exploatată de către Milton, frumoasa Mary Ann este pe punctul de a-și pierde mințile după ce intră în influența nefastă a bizarei sale vecine, Jackie. În timp ce soția sa devine victimă a tot felul de halucinații, Kevin este sedus de roșcata Christabella. Chiar în momentul în care începea să simtă că are lumea la picioare, Kevin este frapat de o presimțire sumbră.

Ceea ce părea a fi drumul spre Paradis este oare intrarea în Iad? Când excentricul magnat John Milton își va dezvălui malefica identitate, sufletul lui Lomax ar putea fi deja în contul Diavolului…

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: