Oua incondeiate la Prisacani

Invata sa incondeiezi oua folosind metode traditionale – chisita si ceara, intr-un atelier practic inedit, la care te invitam sa pedalezi in familie, sambata 20 aprilie 2019.

Incepe sezonul turelor ghidate de cicloturism cu o plimbare pe biciclete speciala, in cadrul careia accentul cade pe traditie si cultura pur moldoveneasca – cuprinde un atelier practic de inchistrire a oualor. Tura se adreseaza atat familiilor cu copii, cat si cicloturistilor dornici sa incondeieze oua si sa afle franturi din istorie si traditii satesti. Noutatea acestui an este schimbarea traseului – se va merge pe malul Jijiei tocmai pentru ca sa incurajam pedalatul si in randul copiilor.

ProBikeAddiction a pregatit 3 variante de traseu ca sa alegi exact ce ti se potriveste. Traseul este plat. Exista doua portiuni extrem de frumoase, pe valea Jijiei si prin padure. Suprafata de rulare este sosea, pamant si drum pietruit.

  • VARIANTA 1: Plecare direct din Iasi, ora 10, parcare Carrefour Felicia. Pentru cicloturisti adulti. Deplasare Iasi-Tomesti-Chiperesti-Valea Jijiei-Moreni-Prisacani pe bicicleta – aproximativ 26 km, fara diferenta mare de nivel. Nu recomandam ca pe acest traseu sa pedaleze copiii din cauza traficului aglomerat din portiunea Iasi-Tomesti. Pentru familii cu copii, recomandam varianta 2, cu plecare din Tomesti.
  • VARIANTA 2: Plecare din Tomesti, din zona intersectiei aflata vizavi de Sala de Sport, ora 11. Traseu potrivit si pentru cicloturism in familie. Deplasarea se face pe ulite putin circulate si pe malul Jijiei. Suprafata de rulare este formata din asfalt, pamant si pietris. Traseul este plat : Tomesti- Chiperesti-Valea Jijiei-Moreni-Prisacani si are 10 km.
  • VARIANTA 3: In cazul in care doriti sa pedalati cu copii mai mici, cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani sau care considerati ca nu vor face fata la traseul Tomesti-Prisacani (si retur), pe bicicleta, sunteti rugati sa scrieti in formularul de inscriere. In acest caz, organizatorii au pregatit un traseu local in Prisacani de 7 km dus-intors intre primarie si scoala, acolo unde are loc atelierul practic de incondeiat oua. Intalnirea va avea loc la scoala cu restul grupului care pedaleaza din Iasi/Tomesti.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere: 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie – casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.

BILETE

Pret: 50 lei/persoana, indiferent de varianta aleasa. Pretul include atelier de inchistrire a oualor, vizita la fosta biserica a satului, monument national aflat in albia Prutului, minicurs de siguranta in trafic, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj. Direct la formularul de inscriere: https://bit.ly/2FsQC2N

INFO

ProBike Addiction

ioana@probikeaddiction.ro

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: