ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB ne spun “Adios” pe 28 iunie 2014

După 16 ani în care au încântat publicul din lumea întreagă, Orquesta Buena Vista Social Club® se pregătesc să ne spună ‘Adios!’ în ultimul lor turneu mondial. Turneul va ajunge la Sala Palatului din București sâmbătă, 28 iunie 2014.

Ne-am dorit ca muzica cubaneză să meargă mai departe prin noi și credem că am reușit asta prin turneele noastre. A fost o perioadă incredibilă din cariera și din viața mea.” Omara Portuondo

Orquesta Buena Vista Social Club® este un proiect care își trage originile din documentarul despre muzica cubaneză cu același nume, regizat de Wim Wenders și nominalizat la Oscar. Albumul omonim, înregistrat cu ocazia filmărilor, a cucerit premiul Grammy. Acesta a fost doar începutul, pentru că au urmat alte premii Grammy, o serie de albume foarte apreciate și nenumărate turnee și concerte cu casa închisă la care au participat nume sonore ca Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, Compay Segundo, Manuel Galban, Omara Portuondo sau Roberto Fonseca.

Turneul ‘Adios!’ reprezintă o încununare a ceea ce a însemnat mai bine de o mie de spectacole, la care au participat de-a lungul vremii în total ceva mai mult de 40 de muzicieni de elită. Timp de 16 ani, grupul a evoluat și a ajuns la o maturitate care îmbină perfect flerul veteranilor și elanul generației tinere, pentru a celebra împreună tradiția muzicii cubaneze.

Sub conducerea atentă a liderului Jesus Aguaje Ramos, pornesc din nou în turneu neobosiții protagoniști ai filmului și albumului Buena Vista Social Club®: incomparabila Omara Portuondo, chitaristul cu pălărie de cowboy Eliades Ochoa, trompetistul Guajiro Mirabal și virtuozul instrumentului tradițional cubanez laud – Barbarito Torres.

Aceștia vor fi acompaniați pe scenă de cei care le-au fost alături de-a lungul timpului, inclusiv dinamicul veteran Papi Oviedo, tânărul pianist Rolando Luna, o secție ritmică de zile mari compusă din contrabasistul Pedro Pablo și percuționiștii Andres Coayo (congas), Filiberto Sanchez (timbales) și Alberto ’La Noche’ (bongos), trei trompetiști printre care specialistul notelor foarte înalte Luis Allemany și apreciatul interpret de son din Havana – Carlos Calunga.

Turneul ‘Adios!’ va debuta în vara anului 2014 și, după ce va traversa 4 continente, se va încheia în toamna lui 2015 cu un spectacol de gală la Havana.

BILETE

Biletele la ultimul spectacol Orquesta Buena Vista Social Club, organizat pe 28 iunie 2014 la Sala Palatului, pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă.

  • Categoria I: 350 lei
  • Categoria II: 300 lei
  • Categoria III: 250 lei
  • Categoria IV: 200 lei
  • Categoria V: 150 lei
  • Categoria VI: 100 lei

INFO

www.buenavistasocialclub.com

www.facebook.com/orquesta.buena.vista.social.clubR

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: