”Origini” – expozitie de fotografie @Galeria de arta “La Gard”

Origini - afis

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, Clubul Fotografilor Iaşi si Galeria de artă “La Gard” va invita la expoziţia de fotografie “Origini”, de Dan Alexandru Mandachi.

Fotografiile din cadrul expoziţiei “Origini” sunt realizate la finalul anului 2015, la Iaşi şi la Comăneşti, judeţul Bacău, şi surprind jocul urşilor, un obicei arhaic, care se practică în ajunul Anului Nou, îndeosebi în Moldova.

Jocul urşilor constă în interpretarea unui ritual de către o ceată de urători. Aceasta este alcătuită din urători deghizați în urs, ursari, fluierari, toboșari, s.a., fiecare dintre ei interpretând un anumit rol. Uneori, în ceată pot fi acompaniați de irozi sau mascați. Jocul ursului îşi are originea într-un ritual păgân cu origini geto-dacice. Expoziţia cuprinde 17 imagini (50X70 şi 100X70) şi este realizată cu sprijinul Clubului Fotografilor Iaşi și Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Vernisajul va avea loc marţi, 19 ianuarie 2016, ora 18:30, Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi. Expozitia poate fi vizitata in perioada: 18 ianuarie 2016 – 6 februarie 2016. Program de vizitare: Non – Stop.

Text şi mediatizare: Constantin Ciofu. Afiş: Florin Aioanei.

* Galeria “La Gard” este deschisa nonstop,  cu ajutorul a 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iasi. Printr-un concept nonconformist, care-si propune apropierea publicului larg de arta – si invers – “La Gard” este singura galerie din Romania ce prezinta  in aer liber, permanent, o expozitie de arta plastica.

INFO

Galeria de arta ”La Gard”

B-dul Carol I, Parcul Copou, Iasi

clubulfotografiloriasi.ro

Facebook Event

PE ACEEASI TEMA:

Expozitie de fotografie “Helga Paris – Portrete ale socialismului german”

Clubul Fotografilor expune la Pensiunea Lostrita, Neamt

Expoziția „SFR Infinit” – în deschiderea Les Films de Cannes à Iași

Expoziţia colectivă de fotografie “Urme”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Revelion la Cafenea

Western Style @Legend

Meniuri apetisante si muzica buna @Bellaria Hotel

This party is for you @Tribeca

Scrie un comentariu: