”Origini” – expozitie de fotografie @Galeria de arta “La Gard”

Origini - afis

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, Clubul Fotografilor Iaşi si Galeria de artă “La Gard” va invita la expoziţia de fotografie “Origini”, de Dan Alexandru Mandachi.

Fotografiile din cadrul expoziţiei “Origini” sunt realizate la finalul anului 2015, la Iaşi şi la Comăneşti, judeţul Bacău, şi surprind jocul urşilor, un obicei arhaic, care se practică în ajunul Anului Nou, îndeosebi în Moldova.

Jocul urşilor constă în interpretarea unui ritual de către o ceată de urători. Aceasta este alcătuită din urători deghizați în urs, ursari, fluierari, toboșari, s.a., fiecare dintre ei interpretând un anumit rol. Uneori, în ceată pot fi acompaniați de irozi sau mascați. Jocul ursului îşi are originea într-un ritual păgân cu origini geto-dacice. Expoziţia cuprinde 17 imagini (50X70 şi 100X70) şi este realizată cu sprijinul Clubului Fotografilor Iaşi și Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

Vernisajul va avea loc marţi, 19 ianuarie 2016, ora 18:30, Sala “Diotima” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi. Expozitia poate fi vizitata in perioada: 18 ianuarie 2016 – 6 februarie 2016. Program de vizitare: Non – Stop.

Text şi mediatizare: Constantin Ciofu. Afiş: Florin Aioanei.

* Galeria “La Gard” este deschisa nonstop,  cu ajutorul a 16 panouri expuse pe gardul Parcului Copou din Iasi. Printr-un concept nonconformist, care-si propune apropierea publicului larg de arta – si invers – “La Gard” este singura galerie din Romania ce prezinta  in aer liber, permanent, o expozitie de arta plastica.

INFO

Galeria de arta ”La Gard”

B-dul Carol I, Parcul Copou, Iasi

clubulfotografiloriasi.ro

Facebook Event

PE ACEEASI TEMA:

Expozitie personala de fotografie Daniel Olariu in Lucca, Italia

(in)TINERI(re) – expozitie de fotografie

Expoziţia de fotografie “Călător prin Ierusalim”

Romanțe venețiene la Casa Pogor

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Miss Universe Romania, pe ultima sută de metri în cursa pentru titlu

Concursul-Festival International ”Grand Competition” Editia a ”II”-a

Cerneală și celuloid: „Victor Frankenstein”

Specialitati japoneze sau preparate rusesti?

Scrie un comentariu: