”Orfeu si Euridice”, monodrama lui Janusz Stolarski @Teatru Fix

orfeu-euridice

Teatru Fix va invita sambata, 10 octombrie 2015, de la ora 19:00 la ”Orfeu si Euridice”, monodrama lui Janusz Stolarski.

Monodrama „Orfeu și Euridice” a fost inspirată de poemul omonim scris de Czesław Miłosz după moartea soției lui, Carol. Spectacolul este unul multimedia, în care sunt folosite modalități moderne de exprimare artistică, apropiate și pe înțelesul publicului contemporan.

Spectacolul este creația a trei artiști: Janusz Stolarski (regizor și actor), Tomasz Jarosz (videomaker) și Patryk Lichot (compozitor și muzician). Fiecare dintre ei încearcă să deslușească taine și să răspundă unor întrebări care se găsesc în poemul lui Miłosz. Viziunile artiștilor care au creat acest spectacol se diferențiază și, în același timp, sunt complementare.

Folosind limbajul specific poeziei – un limbaj metaforic, omisiv și simbolistic – autorii vor să trezească imaginația spectatorilor, să îi provoace la a-și pune propriile întrebări și la a găsi propriile răspunsuri. Autorii încearcă să descopere ceea ce stă ascuns în mituri, ceea ce este peren și universal, taina existenței umane, cu care dintotdeauna s-au măsurat poeții și filozofii.

Spectacol în limba română.

Poemul lui Czeslaw Milosz în traducerea lui Constantin Geambașu și a Passionariei Stoicescu. Recitat de către Lari Giorgescu. Regizor şi actor: Janusz Stolarski. Video: Tomek Jarosz. Muzica: Patryk Lichota. Colaborare: Renata Stolarska. Eveniment organizat de Teatru Fix, Stowarzyszenie Teatralne Antrakt.

Coproducţie: AsociaţiaTeatrală ANTRAKT, Fundaţia Teatr Osmego Dnia, Teatr Osmego Dnia.

BILETE

Bilete: 20 lei. Informaţii şi rezervări: 0724 921 212 sau www.teatrufix.ro/rezerva.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul “Ce am ales să uit”, de Petro Ionescu @Teatru Fix

# ABUZ – MAINE PLEC ACASA si Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba @Teatru FiX

“PARAZIȚI” de Marius von Mayenburg @Teatru Fix

Tot ce-i minunat in lume @Teatru Fix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: