Oreste Teodorescu lanseaza la Librarium Palas din Iasi „Cararea Universului” de Doru Bem

Oreste Teodorescu lanseaza la Librarium Palas din Iasi „Cararea Universului” de Doru Bem afis

„Cunoaste-te pe tine insuti si vei descoperi intreg universul cu toate tainele sale!”

Vineri, 7 decembrie, de la ora 18.30, la Librarium Palas (vis-a-vis de Caruselul Venetian), va avea loc lansarea volumului Cararea Universului, in prezenta autorului Doru Bem.

Invitat special: realizatorul TV si scriitorul Oreste Teodorescu

Moderator: Magda Axinte

Doru Bem, despre cartea sa:

„Cararea Universului apartine deopotriva universului interior, spiritual, cat si acelui exterior fara de care omul nu ar putea sa traiasca. Omul contemporan se afla in fata unei rascruci de drumuri, in fata unei crize ce porneste din suflet si cauta scapare catre minte. Oricum ar fi, momentul 2012 va fi marcant pentru omenire, dar cel mai important in aceast context se gaseste… sufletul.

Cateva adevaruri spuse, confirmate, m-au facut pe parcursul timpului, usor, usor, sa privesc si sa studiez tot ceea ce este in jurul meu, din anumite perspective, unghiuri de cunoastere. Dupa cum se spune si in popor: „Depinde de unghiul de vedere” sau „Depinde din ce punct de vedere privesti”, tot asa si eu ofer aici, prin intermediul acestei carti, un punct de vedere, un alt unghi de percepere al adevarului.

Curiozitatea, necesitatea, dorinta interioara de a cunoaste tainele creatiei cat mai in profunzime, a dat nastere cunoasterii boltei ceresti si implicit stelelor si planetelor, astrologiei, numerologiei, alchimiei, medicinei, shamanismului, teurgiei, magiei, vrajitoriei, hermetismului, teologiei si religiilor. In aceasta sete de cunoastere se impletesc, in mod evident, cele doua principii – lumina si intunericul – dand nastere atat practicilor benefice, divine, Dumnezeiesti, cat si celor intunecate, malefice, satanice asa cum este vrajitoria si practica voodoo. Din cauza acestui amestec de cunoastere, multe din profetiile pline de adevar facute pe parcursul istoriei au fost date la o parte si ignorate. Tot din aceleasi motive, cat si din “publicitatea” prost facuta, stiintele vechi si descoperirile marilor ganditori din antichitate ce au scos la lumina stiinta astrelor, simbolismul numerelor si geometria sacra, stramosul chimiei – alchimia, tainele anotimpurilor si multe altele fara de care noi, cei contemporani, am fi cu mult in urma, au fost amestecate din nestiinta si prost traduse omului de rand”.

DORU BEM

Doru Bem, absolvent al UNATC, sectia actorie, este membru fondator al Clubului de Cultura si Presa Romano-Arab, membru fondator al Asociatiei pentru Apararea Demnitatii Cetateanului, membru fondator al Centrului de Dezvoltare Personala ORDO Romania, consilier dezvoltare personala; lector si trainer in Tabara de Alchimie Spirituala Vama Veche.

INFO

www.facebook.com/librarium.palas

www.librariumgrup.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: