Orchestra Romana de Tineret la Festivalul ”Young Euro Classic” de la Berlin

Sambata, 4 august 2012,  Orchestra Romana de Tineret (dirijor Cristian Mandeal) va sustine la Konzerthaus, Berlin, un concert in cadrul Young Euro Classic, cel mai prestigios festival european dedicat Orchestrelor Nationale de Tineret.

Young Euro Classic

Participarea Orchestrei Romane de Tineret la festival este sprijinita de Institutul Cultural Roman. Programul concertului cuprinde lucrari de Dan Dediu (Frenesia), Richard Strauss (Poemul simfonic Don Juan), Giuseppe Verdi (Uvertura Forta destinului), Serghei Rachmaninov (Dansuri simfonice, op. 45) si George Enescu (Rapsodia  nr. 1, op. 11, in La major)

Orchestra Romana de Tineret a luat fiinta in 2008, la initiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu sprijinul Fundatiei  Prietenii Muzicii-Serafim Antropov si reuneste muzicieni cu varste cuprinse intre 19 si 26 de ani, selectati dintre cei mai buni tineri interpreti din tara. Pregatirea tehnica si artistica este asigurata de la infiintare de maestrul Cristian Mandeal. Mai multe informatii despre activitatea orchestrei: www.orchestratineret.ro

 

Ajuns la cea de-a 13-a editie, Festivalul Young Euro Classic aduce la Berlin, in perioada 27 iulie – 12 august 2012, peste 1200 dintre cei mai valorosi tineri muzicieni din intreaga lume. Programul din acest an, centrat pe Europa, include concerte ale unor orchestre din Germania, Spania, Rusia, Olanda, Franta si Romania, dar si recitaluri ale unor interpreti din Singapore, China si Africa de Sud. Printre ansamblurile participante se numara Orchestra Europeana de Tineret, din care fac parte si patru muzicieni romani selectati la inceputul acestui an cu sprijinul ICR si ARTEXIM (www.icr.ro/bucuresti/evenimente/muzicieni-romani-in-orchestra-europeana-de-tineret.html).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: