Ora Pamantului 2018

Sâmbătă, 24 martie 2018, va avea loc evenimentul Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a zecea oară consecutiv, WWF România (World Wide Fund For Nature) încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30.

România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în rezolvarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Anul acesta, mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Conectează-te la Terra”. Îi invităm pe ieșeni să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

PROGRAM

  • „Conectează-te la Terra” – promovarea mersului pe bicicletă prin organizarea turului Iașului pe bicicletă.

ora 18.00 – Plecare din fața Primăriei Municipiului Iași pe traseul bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Independenței – Fundație – bulevardul Carol I – aleea Grigore Ghica Vodă – Rond Agronomie. Retur pe traseul Rond Agronomie – aleea Grigore Ghica Vodă – bulevardul Carol I – Fundație – strada Gavriil Musicescu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt;
–  ora 19.30 – Sosire în fața Primăriei Municipiului Iași.

  • Trial Bike – de la ora 19.30 – în fața Primăriei Municipiului Iași: Spectacol demonstrativ de îndemânare, echilibristică și acrobație în care bicicliștii participanți vor parcurge un anumit traseu cu obstacole (paleți, cauciucuri, bobine, pietre mari etc.).
  • Stingerea luminilor în intervalul orar 20.30 – 21.30. Se va stinge iluminatul public în zona pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și fațada Primăriei Municipiului Iași și la Mănăstirea Trei Ierarhi.
  • Concert unplugged cu artiști ieșeni în intervalul orar 20.30 – 21.30.

INFO

ora-pamantului.ro

www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: