Ora Pamantului 2017, la Iasi

Ora Pământului va fi sărbătorită si la Iasi, sâmbăta aceasta, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Sărbătorim Earth Hour de fiecare dată în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global.

Pe 25 martie 2017 are loc evenimentul Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Pentru a noua oară consecutiv, WWF România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Anul acesta mesajul și îndemnul  pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruiește naturii din energia ta”. Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă la acest demers internațional, alături de Primăria Municipiului Iași, Asociația „Iubire și Încredere” Iași și Cantus Mundi, prin întreruperea iluminatului, în intervalul orar 20.30 – 21.30, la Palatul Culturii, precum și la celelalte muzee aflate în subordinea sa: Muzeul Unirii Iași, Muzeul „Poni-Cernătescu” Iași, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași, Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul Viei și Vinului de la Hârlău, Rezervația Arheologică de la Cucuteni.

În cadrul acestui eveniment, pe esplanada Palatul Culturii va avea loc un recital de muzică susținut de Corul Angeli (dirijor Mirela Palamariu), Corul Mini Angeli (dirijor Ovidiu Manolache), Corul Musica Viva (dirijor Daniela Doroșincă) și Corul Național Junior (dirijor Antoaneta Luchian).

Şi în acest an, ansamblul Palas şi Iulius Mall Iaşi se alătură iniţiativei internaţionale de protejare a mediului prin stingerea luminilor – „Ora Pământului”.

Sâmbătă, 25 martie 2017, timp de o oră, de la 20.30 la 21.30, la Palas vor fi stinse 65% din luminile de exterior și 33% din cele de interior. În acelaşi interval orar, la Iulius Mall vor fi oprite proiectoarele de la intrarea principală, cele din zona Piaţetei Carrefour şi cele din zona peretelui – cascadă, precum și iluminatul perimetral, compus din reflectoarele de pe pereții exteriori ai clădirii. Acţiunea se va desfăşura în toate cele cinci mall-uri din reţeaua naţională a companiei IULIUS.

Partenerii evenimentului sunt Complexul Muzeal Național „Moldova”, Primăria Municipiului Iași, Asociatia Iubire și Încredere Iasi și Cantus Mundi.

INFO

ora-pamantului.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: