„Opening Opportunities”, la Biblioteca Județeană Iași, editia a II-a

Afis-lansare-Opening-Opport

Marți, 31 martie 2015, de la ora 11, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansăm ediția a II-a a Opening Opportunities, un proiect educațional de carieră pentru elevi de liceu, creat de Asociația TechSoup în cadrul programului global „Microsoft YouthSpark” și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România – ANBPR și programul Biblionet România.

Opening Opportunities este un proiect de mentorat de carieră în care elevi de liceu au ocazia să discute direct și să lucreze intens în grupuri de mentorat online restrânse timp de patru luni cu profesioniști IT din Microsoft România.

Proiectul se desfășoară simultan, în perioada martie – august 2015, în 14 localități din România – București, Buzău, Brașov, Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Onești, Oradea, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Târgu Jiu, Timișoara și Sibiu – prin facilitarea și coordonarea locală a bibliotecilor județene implicate în proiect.

La Biblioteca Județeană Iași sunt așteptați marți peste 100 de liceeni și profesori, precum și reprezentanți ai organizațiilor implicate în proiect.

În cadrul sesiunilor de mentorat online, desfășurate pe platforma www.openingopportunities.ro, dezvoltată pentru acest proiect, elevii vor putea să afle mai multe despre oportunitățile de carieră din tehnologie și să înțeleagă mai bine abilitățile și cerințele pentru succes în această industrie.

Peste 70 de mentori voluntari de la Microsoft România vor participa anul acesta în proiect și vor ajuta elevii de liceu să își exerseze abilitățile antreprenoriale în IT, să facă primii pași spre certificare în tehnologii și să cunoască mai bine opțiunile de carieră pe care le au în acest domeniu.

La ediția pilot din 2013-2014 au participat aproape 1600 de elevi, 10 biblioteci județene și municipale și peste 50 de mentori Microsoft România. Proiectul a obținut Premiul II pentru Responsabilitate Socială la Gala Societății Civile, ediția a 14-a din iunie 2014.

Pentru o mai bună înțelegere a facilităților pe care le oferă proiectul, vă invităm să descărcați prezentarea ediției din acest an.

Informații publice despre proiect: www.openingopportunities.ro/; comunitatea de Facebook a proiectului: www.facebook.com/OpeningOpportunities; materiale video realizate la activitățile proiectului în 2013-2014: vimeo.com/openingopportunities/videos. Raportul final al fazei pilot Opening Opportunities 2013-2014: issuu.com/techsoupromania.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Conferințele Bibliotecii Județene Iași: „Regalitatea în timpul Marelui Război”

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

Start inscrieri la clubul de conversație în limba engleză „Speak in English”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Andra si Holograf la Carrefour ERA

Sărbătoarea liliacului și eveniment dedicat lui Alexandru Husar la Muzeul „Mihail Sadoveanu”

Destinatie de relaxare in prima zi de Paste la Palas si Iulius Mall

Program Cinema Ateneu: 25-26 aprilie 2019

Scrie un comentariu: