Program de orientare în carieră pentru liceeni, cu sprijinul Microsoft, lansat la Biblioteca Judeţeană Iaşi

opening-opportunities-biblioteca-judeteana-iasi-afis-12-noiembrie-2013Marţi, 12 noiembrie 2013, de la ora 11, la Biblioteca Judeţeană Iaşi va avea loc lansarea unui program de orientare educaţională şi de carieră pentru liceeni, organizat de TechSoup România şi Biblionet, cu sprijinul Microsoft România.

Opening Opportunities este un program de anvergură naţională, prin care voluntari Microsoft România sprijină elevii de liceu să exploreze opţiuni profesionale şi să îşi dezvolte propriul plan de carieră. Programul îmbină evenimente locale organizate în biblioteci publice cu sesiuni de mentorat online şi seminarii online publice – totul cu scopul de a oferi elevilor de liceu informaţii actuale despre piaţa muncii şi care sunt abilităţile şi cunoştinţele necesare în acest mediu dinamic.

Aflat în faza pilot, Opening Opportunities se va desfăşura, în perioada 2013-2014, în 10 oraşe din România: Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Iaşi, Mediaş, Oneşti, Târgu Jiu, Târgovişte, Segarcea şi Sibiu. Proiectul se va derula prin intermediul şi cu facilitarea bibliotecilor publice din localităţile implicate în proiect. Evenimentul de lansare de la Iaşi este primul din seria de evenimente similare ce vor urma în celelalte 9 oraşe incluse în faza pilot. La Biblioteca Judeţeană Iaşi sunt aşteptaţi marţi peste 120 de liceeni şi profesori, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor implicate în proiect.

INFO

Mai multe detalii despre proiect vor fi disponibile în curând pe pagina de Facebook a proiectului: facebook.com/OpeningOpportunities şi pe platforma programului: openingopportunities.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: