Open Society Shorts, competitie de scurtmetraje

Fundatia Soros Romania lanseaza concursul de film de scurtmetraj Open Society Shorts. Competitia se inscrie in cadrul initiativelor mass-media pe 2010 ale Fundatiei Soros Romania si se adreseaza in primul rand studentilor de la facultati de profil din Romania (regie-film, media, jurnalism etc.), dar si autorilor amatori pasionati de filmul digital.

Sunt acceptate in competitie filme documentare, de fictiune, de animatie, filme experimentale sau de arta de pana in 15 minute. Filmele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce tin de drepturile omului, minoritati, mediu, sanatate, politicul in general, fenomene sociale contemporane ca migratia etc. Sunt admise doar filmele realizate in 2009 si dupa.

Competitia are 2 sectiuni:
– student – productii ale studentilor la facultati de profil
– emerging – productii independente ale autorilor romani amatori interesati de productia de film

Juriul va fi format din profesionisti din domeniu. Componenta juriului va fi anuntata dupa expirarea deadline-ului pentru aplicatii.

Informatii complete despre concurs si conditiile de participare, precum si formularul de inscriere se gasesc pe pagina de internet a Fundatiei Soros Romania , la adresa: http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=192

Termenul de transmitere a aplicatiilor a fost prelungit pana la data de 10 mai 2010, ora 16.00

Rezultatele competitiei vor fi anuntate in jurul datei de 17 mai 2010.

Pentru informatii suplimentare, va invitam sa luati legatura cu Adrian Raspopa, Coordonator de programe al Fundatiei Soros Romania, tel: 021.212.11.01/02, email araspopa(at)soros(dot)ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: