„Omul mulțime” – prima expoziție în România a artiștilor Lolo & Sosaku

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația Culturală AltIași – Borderline Art Space, organizează în perioada 21 iulie – 20 august 2017 o expoziție inedită, intitulată „Omul mulțime”. Proiectul pune în legatură două spații din Iași în care vor fi prezentate simultan instalațiile cinetice produse de Lolo & Sosaku, un duo artistic din Barcelona, aflat pentru prima dată în România.

Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 21 iulie, de la ora 18.00 la Palatul Culturii și va continua, de la ora 19.00, la galeria Borderline Art Space (str. Belvedere nr. 18). Expoziția, al cărei curator este Laura Tammen (Tangent Projects), este realizată în cadrul programului curatorial „Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vieții sociale”, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

„Omul mulțime” își propune să conecteze cele două spații expoziționale, trimițând, prin chiar titlul său, la conceptul „hombre masa” al lui Ortega y Gasset, cu referire la criza politică și socială a Europei și a civilizației occidentale în ansamblul ei, și punând în opoziție tendința de conformare și uniformizare a maselor, cu libertatea și creativitatea individului.

Începând cu anul 2004, duo-ul artistic Lolo (Buenos Aires, 1977) și Sosaku (Tokyo, 1976) s-a axat pe fuzionarea experimentală a artei și a sunetului. Rezultatul este o investigație neîncetată a corelațiilor dintre mișcare și sunet, pusă în practică prin metode alternative, netradiționale.

Cei doi artiști au mai expus la Museo Reina Sofia, Madrid (2009), Museu da Imagem e do Som, São Paulo (2010), Fundação Casa França Brasil, Rio de Janeiro (2011), Sónar, Barcelona (2012), Matadero, Madrid (2013), Fundació Gaspar, Barcelona (2016), Festival Bien Urbain, Besançon, Franța (2016) și la Power Station of Art, Shanghai (2016).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: