”Omul cu Sobolani” a lansat videoclipul “Cea mai frumoasa zi”

Omul-Cu-Sobolani

Regia clipului ii apartine lui Hypno. Personajele principalele ale clipului sunt chiar membrii trupei: Dan Amariei, Nicolae Arama, Cezar Panait, Mihnea Dobrota. Cei patru amici se intalnesc intr-o seara la un ceai, glumesc, deapana amintiri si incep o partida de carti. Zambetele dispar insa rapid, atmosfera devine tensionata, totul culminand cu o bataie in toata regula.

Melodia “Cea mai frumoasa zi” figureaza pe albumul de coveruri “Retro”, material lansat in toamna acestui an. Discul mai contine piese din repertoriul Phoenix, Mondial si Vali Sterian.

Am ales ce muzica ne-a placut din acea perioada si am cantat piesele cum am stiut noi mai bine. Nu e vreun demers academic sau vreo judecata de valoare. E doar un ”multumim” respectuos pentru cativa oameni mari, care ne-au inspirat. Nu trebuie sa fii vreu geniu ca sa-ti dai seama ca un Alexandru Andries, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Pe domnii de mai sus suntem norocosi sa-i avem. Si n-avem voie sa-i uitam. Au meritat aplauzele publicului lor de atunci si merita in continuare aplauzele publicului nostru mai tanar de acum.”, spun cei de la OCS.

OCS – Cea Mai Frumoasa Zi

OMUL CU SOBOLANI

Omul cu șobolani (“OCS”) a luat naștere în Constanța, pe data de 1 august 1997, din inițiativa lui Dan Amariei și a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei vine de la celebra carte omonimă a lui Sigmund Freud. După sosirea în București, componența se completează odată cu întâlnirea lui Tache și a lui Nucu (Nicolae Aramă). Omul cu șobolani începe să contureze, iar ușile încep să i se deschidă. În această perioadă, trupa este susținută de Andrei Popa și de Cezar Cojocariu, care îi pun la dispoziție o sală de repetiție și instrumentele profesionale de care avea nevoie. Prima piesă înregistrată s-a numit “Fără adresă”, dar nu a fost niciodată scoasă pe piață. De aici și până la primul demo a fost doar un pas. Acesta cuprinde patru piese și este scos la Migas Real Compact în formula: Dan (voce), Nucu (chitară), Koks (chitară), Tache (bas), Adi Subasu (tobe). În acest punct are loc prima schimbare în componența trupei: Adi Subasu este înlocuit de Morse (Andrei Barbulescu), un foarte bun instrumentist. Concertul de debut are loc prin mai 1998, în clubul bucureștean “Big Mamou”. În această formula sunt reimprimate în condiții mult mai bune piesele “Vara pe oliță” și “Pasiune” (care existau și pe primul demo). Însă lucrurile nu sunt încă așezate definitiv. Din motive necunoscute, Tache se retrage, fiind urmat de Morse, care se indreaptă către Sarmalele Reci. Trupa își reimprospătează forțele odată cu venirea în rândurile sale a lui Kaiser (Cezar Panait) la bas și a lui Mihnea Dobrotă la tobe.

Alături de cei doi din urmă se filmează primul videoclip, la piesa “Vara pe Oliță”. Despre această piesă se poate spune că reflectă cel mai bine destinul plin de fluctuații al trupei: înregistrată cu Morse la tobe și cu Tache la bas, ea va fi filmată cu Mihnea la tobe și cu În aceste condiții apare, în anul 1999, primul EP semnat de Dan, Nucu, Kaiser și Bazooka, intitulat “Razna”. Acesta se bucură de un real succes, iar OCS trăiește un an 2000 cu o agendă foarte încărcată de spectacole. Tot în această formulă de patru este înregistrat și primul LP al trupei, “Ne punem in cap” (2001). De pe acest album, piesa “(Dez)orientat” câștigă popularitate și beneficiază de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. În aceeași perioadă, trupa își aduce întăriri, chitaristul Adrian Ștefan fiind cooptat pentru a participa la concerte. În 2002 OCS cunoaște un nou șir de transformări. Piesa lucrată în 2001 de Nucu dă numele noului album care apare acum, “Mâinile sus”. Însă acesta este nevoit să-și părăsească colegii pentru un an, plecând în armată. În aceste condiții, Koks revine în trupă, care însă nu și-a încheiat șirul de surprize: basistul devine chitarist (Kaiser) iar chitaristul se transformă în basist (Koks). În 2004 apare pe piață albumul “OCS TV”. Acesta este rezultatul muncii de aproape un an și jumătate a trupei. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele “Ajutor” și “2ouă beri goale”, fiind difuzate și pe posturile TV de specialitate, dar și la unele posturi de radio. Anul 2005 a fost cel în care este lansat “Best before 2005”, cu cele mai bune piese ale trupei de până atunci, iar în 2006 apare single-ul “Nu încerca așa ceva acasă.” La sfârșitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat “Superparanoia”, de pe care a fost extras primul single, “Depresia de toamnă/iarnă 06/07”, care beneficiază de videoclip.

Sursa: wikipedia

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: