Omagiu Charles Dickens la British Council

Cu ocazia sarbatoririi a doua sute de ani de la nasterea scriitorului Charles Dickens, British Council Iasi va invita sa vizionati astazi doua adaptari dupa cele mai indragite romane ale acestuia.

Charles-Dickens

Charles John Huffam Dickens (n. 7 februarie 1812 – d. 9 iunie 1870)

Astfel, de la ora 17:30, va putea fi urmarit filmul „A Tale of Two Cities”, iar de la ora 20 va fi proiectata pelicula „Great Expectations”. Ambele proiectii vor avea loc la Casa de Cultura „M. Ursachi” din Parcul Copou, iar intrarea este libera.

Desi scriitor victorian, Dickens depaseste prin opera lui limitele timpului, limbii si culturii epocii in care a trait. Dickens ramine o influenta covirsitoare in intreaga lume, iar scrierile sale continua sa inspire cinematografia, televiziunea, literatura, artistii si membrii comunitatii academice. British Council sustine un program in 50 de tari din intreaga lume pentru a coordona o serie de evenimente culturale si educationale, celebrind bicentenarul unuia dintre cei mai prolifici si influenti romancieri britanici“, a precizat Madalina Matran, responsabil relatii cu presa in cadrul British Council Iasi.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: