Omagiu Charles Dickens la British Council

Cu ocazia sarbatoririi a doua sute de ani de la nasterea scriitorului Charles Dickens, British Council Iasi va invita sa vizionati astazi doua adaptari dupa cele mai indragite romane ale acestuia.

Charles-Dickens

Charles John Huffam Dickens (n. 7 februarie 1812 – d. 9 iunie 1870)

Astfel, de la ora 17:30, va putea fi urmarit filmul „A Tale of Two Cities”, iar de la ora 20 va fi proiectata pelicula „Great Expectations”. Ambele proiectii vor avea loc la Casa de Cultura „M. Ursachi” din Parcul Copou, iar intrarea este libera.

Desi scriitor victorian, Dickens depaseste prin opera lui limitele timpului, limbii si culturii epocii in care a trait. Dickens ramine o influenta covirsitoare in intreaga lume, iar scrierile sale continua sa inspire cinematografia, televiziunea, literatura, artistii si membrii comunitatii academice. British Council sustine un program in 50 de tari din intreaga lume pentru a coordona o serie de evenimente culturale si educationale, celebrind bicentenarul unuia dintre cei mai prolifici si influenti romancieri britanici“, a precizat Madalina Matran, responsabil relatii cu presa in cadrul British Council Iasi.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Conferința spirituală „Sufletul și spiritul” susținută de dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu

TVR Iaşi a câştigat Marele Premiu al Festivalului Simfest

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival

Seminar de parenting pentru copii fericiți și părinți liniștiți

Scrie un comentariu: