Olimpiada ONU, editia a II-a

Afis-Olimpiada-ONU-2015

Asociaţia Tineretului ONU din România – Filiala Iaşi organizează anual proiectul Olimpiada ONU, proiect care anul acesta se află la a II-a ediţie. Olimpiada ONU propune elevilor şi studenţilor pasionaţi de domeniul socio-unam  un concurs  care oferă acestora posibilitatea de a-şi manifesta creativitatea şi originalitatea oferind idei pentru soluționarea problemelor actuale, sub sloganul WE INTEND TO CHANGE THE WORLD!

Elevii și studenții din județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț sunt indemnați să trimită eseuri pe temele menționate mai jos pentru a participa la etapa județeană și apoi la cea regională.

Etapa judeţeană este compusă din trei secţiuni:

  • Secţiunea 1: DREPTURILE OMULUI – eseu liber pe o tematică ce vizează drepturi ale omului; Clasele lX-X
  • Secţiunea 2: ONU ȘI PROVOCĂRILE ACTUALE – eseu liber care să identifice probleme și să ofere soluții; Clasele Xl-Xll
  • Secţiunea 3: PACE ȘI SECURITATE ÎN SECOLUL XXI – eseu liber vizând relațiile dintre state și gestionarea acestora; Studenți

Etapa regională:

În cadrul acestei etape, tinerii vor avea posibilitatea să-şi manifeste creativitatea şi ingeniozitatea, fiind invitaţi să-şi prezinte lucrările în perioada 16-17 mai în Municipiul Iaşi. Finaliștii vor obține premii atractive și se vor bucura de surprize din partea organizatorilor.

PARTICIPARE

Dacă ai fost încântat de ce ai citit mai sus şi vrei să îţi testezi  anumite abilităţi, tot ce trebuie să faci este să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Care sunt aspectele ce vizează drepturile omului?
  • Care sunt direcțiile spre care se îndreaptă activitatea ONU la nivel mondial?
  • Care sunt soluțiile pentru problemele actuale care se pliază pe valorile ONU?

şi să ne trimiţi un e-mail pe adresa unyouthiaşi@gmail.com până pe 12.04.2015 cu mențiunea la subiect „participant Olimpiada ONU” și specificarea datelor personale precum: nume, prenume, vârsta, clasa/an, liceul/facultatea din care faci parte, orașul și județul în care locuiești. Atașează lucrarea ta finală și de restul ne ocupăm noi!

Te invităm să vizitezi pagina de Facebook a evenimentului sau site-ul nostru, pentru a afla mai multe detalii sau contactează unul dintre coordonatorii proiectului:  Adina Mihaela Harabagiuadina.mihaela92@yahoo.com; Elena Lăcrămioara Jăscuelena.jascu@gmail.com.

Proiectul este înscris în concursul Cros pentru Scoli și orice suport va fi apreciat printr-un cadou! Urmărește rețelele de socializare a Asociației pentru detalii.

Asociația Tineretul ONU din România (ex Asociația BISMUN) este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. În vederea realizării acestui obiectiv, Asociația Tineretul ONU din România organizează simulări ale organizaţiilor internaţionale, conferinţe, seminare, workshop-uri, dezbateri, etc.

INFO

Asociația Tineretul ONU din Români, Iasi

Web: www.iasi.unyouth.ro

www.facebook.com/UNYAR.Iasi

www.facebook.com/olimpiadaonu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: