Olimpiada ONU 2019

Preocupați de problemele societății în care trăim, dar mai ales de găsirea de soluții pentru acestea, considerând că oamenii construiesc societatea şi societatea construieşte oameni am creat o oportunitate pentru tinerii de pretutideni – Olimpiada ONU.

Organizat de Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași, aflat anul acesta la a VI-a ediție, proiectul va avea loc între 12-14 Aprilie 2019 și va aborda un subiect cu impact major asupra tinerilor.

Într-o manieră cu totul inedită, Asociația a ales să marcheze anul acesta proiectul prin propunerea unei teme ce va putea fi abordată de toți tinerii, având posibilitatea de a se înscrie singuri sau în echipă de câte 2, indiferent de domeniul de studiu. Echipa de organizare a celei de-a VI-a ediții își propune să primească cât mai multe idei prin care tinerii ar putea clădi de la 0 o afacere, aceștia demonstrând că pot reprezenta viitorul economiei locale.

Olimpiada ONU este oportunitatea care oferă tinerilor ocazia de a-și manifesta creativitatea şi originalitatea, sub sloganul “We intend to change the world!”. Astfel, participanții vor avea ocazia de a-și exersa abilitățile de a vorbi în public, de a discuta cu oameni ce se învârt zi de zi în acest domeniu, dar și de a interacționa și a face schimb de cunoștințe cu tineri de vârste apropiate care au același țel, acela de a schimba societatea în bine.

INSCRIERE

Înscrierile au început la data de 15 Noiembrie 2018 și se fac pe baza unui formular în care se va ataşa un filmuleț de maxim 10 minute în care vor vorbi despre ideea lor (motivație, avantajele implementării, scurt plan de implementare). În a doua etapă a proiectului, fiecare tânăr își va împărtăși ideile în fața publicului și a unui juriu cu o experiență amplă în domeniul antreprenorial, prezentând maniera proprie de abordare a temei. Dintre aceștia îi amintim pe Dan Zaharia (Antreprenor și fondator FabLab Iași), Andra Pintican (HR Manager), Florin Cardasim (Trainer, ITst și fondator CodeCamp) și Corina Forăscu (Profesor Asociat și cercetător).

Potențialii antreprenori se vor bucura de prezentarea ideilor inovative și testarea fiabilității lor, vor forma o rețea prin care vor beneficia de schimb de cunoștințe cu alți participanți, de sugestii din partea unui juriu specializat în domeniu și de sprijin pentru implementarea ideii.

 

Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași este o organizație non-guvernamentală, având ca scop promovarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.

INFO

Asociația Tineretul ONU din România

www.facebook.com/unyouthromaniaiasi

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: