Olimpiada Naţională de Științe pentru Juniori are loc la Iasi

În perioada 29 iulie – 2 august 2019 se va desfăşura la Iași Olimpiada Naţională de Științe pentru Juniori.

Acest eveniment educaţional confirmă rolul vital al disciplinelor științifice, fizică, chimie și biologie, în formarea generației tinere, prin raportare la mediul înconjurător, și vizează observarea şi perceperea acestuia în întregul său, cu elementele componente, procesele şi fenomenele caracteristice, precum şi învăţarea prin înţelegere şi aplicare.

În acest context, alegerea Iașului pentru desfășurarea unui eveniment educațional de anvergură nu este deloc întâmplătoare. Este un semn de recunoaștere a valorii învăţământului ieşean și a eforturilor constante depuse de o comunitate conștientă de ritmurile sale evolutive de-a lungul timpului, pentru conservarea și valorizarea identității științifice și culturale românești în rândul tinerei generații.

La competiție participă 81 de elevi, 23 de profesori însoțitori și 40 de profesori membri ai Comisiei centrale.

Deschiderea evenimentului are loc în data de 29 iulie 2019, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”. În ziua de 30 iulie 2019 se va desfășura proba practică, iar în ziua de 31 iulie 2019 proba scrisă, la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

Emoțiile vor culmina odată cu premierea elevilor, în ziua de 1 august 2019, în Sala de Festivități a Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iași.

INFO

fizpreiasi.wixsite.com/onsj2019

PE ACEEASI TEMA:

February’s Moonstruck – Ediția a V-a a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

„Ce înseamnă apa pentru tine?” Concurs de desene/colaje și eseuri dedicat Zilei Mondiale a Apei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

MOZART – REQUIEM | Ateneul National Iasi

Concert de Florii | Corul Marii Uniri

Petrică și Lupul | Orchestra de Tineret a Iașului

PREMIERĂ | Fenomen Tropical

Scrie un comentariu: