Ofera o sansa pentru viata! Doneaza sange!

Asociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Centrele de transfuzii din Piatra Neamt si Iasi, vă invită, marti, 24 septembrie 2013, între orele 8.30-12.00, la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Piatra Neamt (Bulevardul Traian nr.5) si la sediu Centrului de Transfuzii Sanguine Iasi (Str Nicolae Bălcescu nr 21) la o sesiune de donare de sânge benevola si neremunerată.

Aceasta face parte din noua etapa a proiectului “O sansă pentru viata”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate si organizarea de sesiuni speciale în cadrul cărora publicul larg să poată dona sânge fără a primi recompense materiale.

Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremunerati, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îsi propune să asigure în conditii de sigurantă cantitatea de sânge si preparate sanguine necesară spitalelor. Pentru a putea deveni donator de sânge si pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât si pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă si să îndeplinească următoarele conditii:

  • Să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  • greutate 50-100kg femeile si 60-100kg bărbatii
  • trebuie să nu fi suferit în ultimele luni interventii stomatologice si chirurgicale
  • să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malaria, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii
  • femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

Înainte de donare se recomanda consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun putin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine si grăsimi). Nu se fumează înainte si după donare cu o oră. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.

Oferă o sansă pentru viată! Donează sânge!

Programul de donare de sânge “O sansă pentru viata” derulat de Asociatia React si Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltati mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat peste 150.000 de vieti omenesti, a fost realizat un studiu national privind „Motivatia si comportamentul donatorilor tineri”, o campania natională de informare si constientizare privind importanta donării de sânge si o campanie natională de informare a medicilor de familie despre donarea de sânge.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societătii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitătile vizate. Organizatia activează în trei domenii: sănătate publică, educatie si integrare socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro.

Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.839.000 de clienti, la 30 septembrie 2010. Vodafone este una dintre cele mai mari companii de comunicatii mobile din lume după venituri, cu aproximativ 343 milioane de clienti, la 30 septembrie 2010. În prezent, Vodafone are divizii în peste 30 de tari pe 5 continente si peste 40 de retele partenere în întreaga lume. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativă, Vodafone sustine programe de protectia mediului, sport, cultura, programe pentru salvarea de vieti omenesti în situatii de urgentă. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.

INFO

CTS Iasi

Str. Nicolae Balcescu nr. 21

www.pentruviata.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: