Obie Platon, street-artist roman participa la Walk&Talk 2014

În perioada 18 iulie – 3 august 2014 va avea loc la Ponta Delgada, Insulele Azore, a patra editie a festivalului international de arta urbana Walk&Talk, organizat de Asociatia Anda&Fala – Interpretação Cultural. Propus de Institutul Cultural Român si având statut de invitat special al amfitrionilor, reprezentantul României va fi artistul Obie Platon, care va realiza o lucrare de graffitti pe un perete de mari dimensiuni din insula São Miguel.

Obie Platon, unul dintre cei mai inventivi street-artisti români, îsi disimuleaza identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si chiar din Germania, dar si online pe www.facebook.com/obieplaton, sub forma unei galerii captivante de lucrari de street-art, graffitti, instalaţii, proiecte, videoclipuri si tablouri.

Lucrarile artistului apar în cele mai neasteptate si alandala locuri din Bucuresti (de aici si numele personajului principal din lucrarile sale), reprezentând în culori vii sau chiar în alb si negru conexiunea dintre spatiul terestru si cel extraterestru.

Proiectul sau Platonic Forms imagineaza cele cinci forme platonice, fiecare în parte reprezentând universul, apa, pamântul, aerul si focul. Personajul principal al proiectului, Allan Dalla, este descris de creatorul sau ca reprezentând partea solida, geometrica a ansamblului, simbolizând pamântul. Cubul, prezenta recurenta în lucrarile artistului, este samânţa din care a crescut Allan, iar celelalte personaje rasar treptat, fiecare având ceva de transmis, în tehnici si personalitaţi diferite.

Lucrarile artistului au atras atentia festivalurilor internationale de street art unde a participat în anii precedenti, iar în 2014 publicul portughez va putea cunoaste creatiile artistului în cadrul festivalului Walk and Talk din Azore.

WALK&TALK este un festival international de arta urbana care reuseste sa transforme anual insula São Miguel într-o scena privilegiata pentru arta contemporana. Aflat la cea de-a patra sa editie, evenimentul propune o gama larga de manifestari artistice în spatii publice si un program dinamic de expozitii, muzica, performance, dans, laboratoare si rezidente, ateliere de lucru si întâlniri tematice. În scopul crearii de lucrari inedite si a unui muzeu în aer liber, festivalul a reunit pâna acum peste 110 de artisti, creatori si grupuri de artisti, care provin din unsprezece tari si trei continente.

INFO

WALK&TALK

walktalkazores.org

Obie Platon

www.facebook.com/obieplaton

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: