“Oase pentru Otto” by Teatrul Luceafarul

Joi, 8 decembrie, ora 20.00, in Underground Pub.

Pret bilet: 5 lei

O piesa de teatru despre viata si deciziile pe care le luam in viata, despre umanitate si despre noi.

Centura Bucuresti
Doua tinere se cearta pe loc…se impaca…apoi, in asteptarea clientilor, isi povestesc drama vietii lor.

O viitoare cantareata de opera castiga un concurs in Noua Zeelanda si decide sa se prostitueze pentru o noapte pentru a-si plati biletul de avion; dupa 2 luni in care nu reuseste sa faca rost, prin alte mijloace, de banii necesari. E hotarata sa nu se vanda pentru mai putin de 500 de dolari – pretul biletului de avion.
“Mai bine sa fii o curva pentru 5 minute la momentul potrivit, decat o sfanta proasta toata viata.”

Colega ei de pe Centura Bucuresti a facut din asta o adevarata meserie, si se multumeste si cu 100 de lei. Are un baiat, clasa a III-a, caruia ii place sa picteze. S-a despartit de sotul ei pentru ca era un curvar, iar baietelul ei mosteneste naravul tatalui. S-a despartit tocmai pentru ca il iubea si o durea prea mult ceea ce facea el. Si tot de la el si din acea durere s-a nascut ideea ei pentru aceasta meserie.
Ea este o curva, nu o prostituata. “Prostitutie vine de la prostie? Nu, caci nicidecum ea nu face o prostie. Un barbat face sex, si stie ce face; o femeie face acelasi lucru, si stie ce face; la sfarsitul actului sexual barbatul ii da bani femeii. Deci, cine e prostul dintre cei doi? ”
Opreste o masina. O vrea pe cantareata. Ii da 500 de dolari. Fata ii lasa banii colegei pentru a ii tine bine, nu care cumva barbatul sa o pacaleasca si sa ii ia banii la sfarsit. Si ii mai lasa oasele pe care le avea in gentuta pregatite pentru cainii de pe centura.

Cred ca in acest moment fiecare spectator s-a gandit ca fata va pleca cu banii cantaretei.
Ei bine, aceasta se aseaza pe borna kilometrica, numara banii, ii baga in sutien, il striga pe Otto, il ademeneste cu oasele; numara pana la 20…si pleaca cu banii cantaretei intr-un final.

Plina de entuziasm apare cantareata si se panicheaza cand nu isi mai gaseste colega.

Emotii, lacrimi…si fata reapare cu banii cantaretei. O intreaba ce a facut de banii aia, cantareata ii povesteste cum barbatul a fost impresionat de povestea ei, si a fost mandru ca a putut ajuta la salvarea unui talent.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: