“O scrisoare pierduta” cu George Mihaita si Marcel Iures la Iasi

Hohote de ras si aplauze la scena deschisa la spectacolul “O scrisoare pierduta”, in regia lui Alexandru Dabija, o montare a Teatrului de Comedie, care va ramane un punct de referinta in punerile in scena ale comediilor lui Caragiale. De la premiera, piesa se joaca in capitala cu casa inchisa.

Luni, 20 martie 2017, de la ora 19:30 iesenii se vor putea bucura de un spectacol de teatru autentic, cu un regal actoricesc, in regia extraordinarului Alexandru Dabija.

Cu peste 125 de ani in urma comedia “O scrisoare pierduta” consfintea gloria dramaturgului I.L.Caragiale. Timpul a incremenit moravurile si obiceiurile politicienilor, pe care montarea lui Alexandru Dabija le evidentiaza mai acut ca niciodata.

Regizorul Alexandru Dabija a construit spectacolul in jurul lui Catavencu, rol realizat magistral de Marcel Iures. De altfel, pentru rolul Catavencu, actorul a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal in cadrul FestCo (Festivalul Comediei Romanesti) editia a X-a. Exceptionale partituri actoricesti
fac si Marius Florea Vizante in Tipatescu, Mihaela Teleoaca in Zoe, George Mihaita in Dandanache sau Dorina Chiriac in Cetateanul turmentat.

Veti rade mult, desi comedia este o sfredelitoare si actuala drama a derizoriului politic. Pregatiti-va sa urmariti comedia originala a lui Caragiale, intr-un spectacol ce reuseste sa descopere un nou Caragiale, cu mijloace moderne si cu personaje care vor deveni noi repere ale “Scrisorii pierdute”.

Distributia: Ştefan Tipătescu – Marius Florea Vizante; Agamemnon Dandanache – George Mihăiţă; Zaharia Trahanache – Valentin Teodosiu; Tache Farfuridi – Florin Dobrovici; Iordache Brânzovenescu – Eugen Racoţi; Nae Caţavencu – Marcel Iureş; Ghiţă Pristanda – Dragoş Huluba; Un cetăţean turmentat – Dorina Chiriac; Zoe Trahanache – Mihaela Teleoacă; Ionescu, Popescu… Dan Rădulescu

BILETE

Comedia “O scrisoare pierduta” se joaca luni, 20 martie, ora 19.30, la Teatrul National Iasi. Pret bilet: 100 si 120 lei. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323 Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis. Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: