O noua filiala a Bibliotecii Judetene Iasi se deschide la Casa Sindicatelor

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” vă informează că începând cu 1 martie 2017, o nouă bibliotecă de cartier își deschide porțile pentru public: Filiala „Ion Creangă”, situată la Casa de Cultură a Sindicatelor (Bd. Socola, nr. 34, etaj).

Festivitatea de inaugurare va avea loc miercuri, 1 martie 2017, ora 11.00 și va fi completată de lansarea volumului Din curtea lui Nică în marea curte a lumii, coordonat de prof. univ. dr. Constantin Dram (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași).

Filiala „Ion Creangă” este a șasea ca număr și a doua deschisă în ultimii doi ani, fiind constituită în urma preluării patrimoniului bibliotecii Casei de Cultură a Sindicatelor, completat cu un bogat fond de actualitate. Recuperăm astfel, pentru cultura scrisă, un spațiu tradițional de bibliotecă, de care sunt legate amintirile multor ieșeni. Sperăm ca din strădania noastră să se nască o oază de cultură și de educație pentru numerosul public tânăr care locuiește în zonă sau o tranzitează în drum spre școală.

Cu o suprafață utilă de peste 300 mp, noua filială oferă spre împrumut sau consultare aproximativ 38.000 de volume din toate domeniile, ziare și reviste, acces la o mediatecă cu peste 1000 de filme în format DVD & Blu-ray și conexiune gratuită la internet prin rețeaua wi-fi. De asemenea, un spațiu generos a fost amenajat pentru desfășurarea cultural-educative.

Începând din acest an, permisul de intrare la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” este GRATUIT pentru toate categoriile.

 

Celelalte cinci filiale de cartier ale Bibliotecii Județene Iași sunt: Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea, nr. 7, bloc 911), Filiala „Mihail Sadoveanu” (Bd. Alexandru cel Bun, nr. 32, bloc H3), Filiala „Garabet Ibrăileanu” (Şos. Păcurari, nr. 8, bl. 558, tr. T2) și Filiala „Ionel Teodoreanu” (Str. Emil Alexandrescu/ Dimineții, nr. 13,  bl. 774), care a fost inaugurată pe 31 august 2015. În același timp, Biblioteca Județeană gestionează șase puncte de împrumut deschise la: Căminele de Pensionari „Sf. Constantin şi Elena” (Bucium) și „Sf. Cuvioasă Parascheva” (Copou); Centrul Cultural Multifuncţional pentru Vârsta a Treia; Penitenciarul de maximă siguranță Iaşi; Spitalul de Neurochirurgie și Centrul de plasament „Veniamin Costache”.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: