O nouă ediție a Nocturnei Bibliotecilor – pentru un septembrie altfel la bibliotecă

bj-iasi-afis-nocturna-bibliotecilor-2016

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul ieșean să se alăture evenimentului cultural naţional „Nocturna Bibliotecilor 2016”, programat să se desfășoare în seara zilei de 30 septembrie, începând cu ora 17.00, la sediul central din Bd. Ștefan cel Mare nr. 8.

Inițiată de ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), campania a ajuns la ediția cu numărul șapte și se desfășoară sincron și în Republica Moldova, în coordonarea Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Motto-ul ediției din acest an este ”Cărți care inspiră. Povestea de dincolo de cuvinte”. Pornind de la aceste coordonate, timp de 5 ore, Biblioteca Județeană Iași se va transforma într-o altfel de bibliotecă:

  • Începând cu ora 17.00, copiii sunt invitați „În lumea lui Harry Potter – de la carte la film”, la Secția de Împrumut Carte pentru Copii. După proiecția filmului vor discuta despre cartea care a stat la baza filmului și vor afla informații despre noutățile editoriale care aparțin aceluiași gen.
  • Între orele 17.00 – 19.00, prof. Cristina Corcaci și prof. Veronica Maxim de la Atelierul de creație „Voroneț” vor coordona două activități pentru copii: un atelier de pictură pe teme nocturne și un atelier de origami, unde copiii vor confecționa ramele pentru picturile executate.
  • De la ora 18.00, la Secția de Artă și Referințe, conf. univ. dr. Zamfira Dănilă de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași va susține prezentarea „Povestea tangoului”, dublată de audiții muzicale pe vinil.
  • De la ora 19.00, studenți de la diferite facultăți, voluntari ai bibliotecii, vor prezenta publicului un fragment din piesa „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale.
  • Și pentru că pe 1 octombrie este marcată Ziua Internațională a Senectuții, corurile senioarelor „Șogorițele” și „Crizantema” alături de corul „Aletheia” din Iași au ales să celebreze această zi de Nocturnă și au pregătit un scurt program de melodii populare, romanțe și jazz.

Pe tot parcursul serii vor fi organizate vizite ghidate în bibliotecă, publicul având ocazia de a asista la prezentări de carte veche și de patrimoniu, rarități aflate în colecțiile bibliotecii. De asemenea, sunteti așteptati cu un punct de Book-crossing (schimb de cărți); înscriere și eliberare permise de intrare GRATUITE și împrumut carte până la ora 22.00.

Parteneri: Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Asociația Afect, Atelierul de creație „Voroneț”, voluntarii Bibliotecii Județene.

Participarea este gratuită.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: