O nouă ediție a Festivalului “Hai la teatru!”. A IX-a. Au inceput inscrierile!

Teatrul “Luceafărul” organizează în perioada 25-26 martie 2015 Festivalul “Hai la teatru!” – festival concurs al trupelor din şcolile şi liceele judeţului şi oraşului Iaşi, ediţia a IX-a. Plasat în preajma unor importante sărbători internaționale ale artei teatrale (Ziua mondială a marionetei, Ziua teatrului de animație, Ziua mondială a teatrului), evenimentul este o formă de artă participativă, pe parcursul căruia cei care sînt, de obicei, spectatori, urcă în scenă. 

Festivalul ieșean “Hai la teatru!” este una dintre primele manifestări de gen din țară, care a stimulat dezvoltarea unei forme importante de educare a copiilor și tinerilor, teatrul școlar. În medie, la fiecare ediție au participat cca 55 de trupe, din mediul rural și urban, din instituții de învățămînt cu diverse profiluri, cîte un total plasat în jurul a 650 de elevi artiști urmăriți și aplaudați de colegi, ceilalți concurenți, public.

Les-Apos'--Colegiul-Mihai-Eminescu

Trupa de teatru ”Les Apos” – Colegiul National ”M. Eminescu”, Iasi

Ca în fiecare an, manifestarea va avea trei secţiuni:  clasele I – IV, clasele V – VIII și clasele IX – XII. Premiile vor fi acordate pe aceste categorii de vîrstă.

INSCRIERE

Pentru înscriere, trupele interesate trebuie să depună la secretariatul teatrului sau să expedieze prin poştă (str. Grigore Ureche nr. 5, Iaşi), pînă la data de 25 februarie, o înregistrare video a spectacolului propus (CD sau DVD) însoţită de o prezentare a formaţiei (nume, activitate, componenţă, profesor coordonator, participări la manifestări similare, palmares etc). Materialele vor fi însoţite de precizarea “Pentru Festivalul «Hai la teatru»!”.

Selecţia va fi făcută de organizatori, iar ansamblurile selecţionate vor fi înştiinţate pînă cel tîrziu la data de 4 martie. Este acceptată o singură propunere din partea fiecărei trupe, alta decît cele care au fost prezentate la ediţiile precedente. Durata reprezentaţiei trebuie să fie de cel puţin 15 minute şi de cel mult o oră. Se pot înscrie la preselecţie spectacole în limba română, dar şi în limbi străine.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: