O noua campanie a Editurii Polirom: „Librarii va recomanda“

O noua campanie a Editurii Polirom: „Librarii va recomanda“/ IASIIn data de 15 aprilie 2013, Editura Polirom a lansat o noua campanie pe site-ul propriu, www.polirom.ro, dedicata exclusiv librarilor. In fiecare luni, pe site-ul editurii, la sectiunea „Stiri si evenimente“, va fi publicata o recomandare de lectura a unui librar. Recomandarile primite de la librari vor fi postate si pe paginile de Facebook ale editurii (friends si fan page), insotite de fotogafia librarului, fotografia librariei pe care o reprezinta, precum si de coperta cartii recomandate.
Noua campanie Polirom are in vedere evidentierea rolului pe care librarii il joaca in industria de carte din Romania.
De asemenea, Editura Polirom isi doreste ca, prin aceasta campanie, sa sublinieze si sa consolideze ideea de comunitate de librari, comunitate extrem de importanta pentru functionarea eficienta a unei piete de carte sanatoase, asa cum sint cele occidentale. 

Acesta este si motivul pentru care editura a adresat invitatia de a recomanda titluri Polirom, la alegere, tuturor librarilor din librariile si retelele de librarii cu care aceasta colaboreaza.

Urmariti recomandarile librarilor pe www.polirom.ro, dar si pe paginile de Facebook ale editurii, in fiecare luni!

RECOMANDĂRI

„Suplimentul de cultura“ va invita sa cititi in avanpremiera primele recomandari ale celor mai prompti librari.

  • Vladimir Barbu va recomanda Umbra vintului de Carlos Ruiz Zafón – Libraria Humanitas „Constantin Noica“ Sibiu (Str. Nicolae Balcescu nr. 16)

Va recomand acest roman pentru ca are de toate (mister, dragoste, intrigi, thriller, drama) si este pentru toate categoriile de virsta. Nu are cum sa nu te prinda,… actiunea este densa, intriga te tine cu sufletul la gura, iar finalul… te lasa masca!

  • Florin Ifrim recomanda Eseu despre orbire de José Saramago –  Libraria Okian Brasov (Str. Muresenilor nr. 1)

Avem in fata un roman profund, o radiografie necrutatoare a tuturor esecurilor trecute sau viitoare in materie de organizare a societatii. Romanul este o invitatie adresata fiecaruia dintre noi in a avea constiintele treze in fata oricarui derapaj ideologic.

  • Sever Gulea recomanda Condamnat la moarte de Mikkel Bierkegaard – Libraria „St.O. Iosif“ Brasov (Str. Muresenilor nr. 14)

Unii fani se multumesc doar cu lectura unor volume, altii, mai plini de zel, precum cei din romanul lui Mikkel Bierkegaard, se apuca sa insceneze fictiunile horror-politiste ale scriitorului preferat, spre oroarea autorului acelor povesti. In spatele unui thriller bine construit, plin de provocari imagistice si lingvistice, sta o meditatie despre raportul dintre fictiune si realitate, creatie si inspiratie, public si autor. Priviti dincolo de aparentele sinistre si descoperiti o autentica biografie profesionala a activitatii scriitoricesti.

Alte recenzii zic exact ceea ce si eu imi doresc sa zic despre Colectionarul. E obsedanta, tulburatoare si imposibil de uitat, odata ce ai terminat-o. E una dintre acele carti care ma fac sa ma intreb cum a putut un autor sa faca atit de mult cu atit de putine pagini. Este o naratiune concisa a obsesiei care depaseste orice limita.

Dona Tescovschi recomanda Colectionarul de John Fowles – Libraria Carturesti din Palas Mall Iasi

  • Calin Veseli recomanda Mi se spune capucin de Daniil Harms – Librarium Palas Iasi (Str. Palas nr. 7A)

De la artificiile matematice, cum este povestea celor trei fii care-au mostenit 17 cai, de pe gardul Parcului Copou pina la insemnarile unui bataus, lucrarile lui Harms robesc prin placere si te elibereaza prea brusc sa poti trai voluptatea pina la capat. Te fac sa-ti gilgii propria saliva in hohote spasmodice si sa vrei mai mult. Citindu-l, poti in sfirsit sa-ti slutesti fata in tramvai si sa libovesti ca fapt divers. Lumea lui Daniil Harms ne-o permite!Sursă: www.suplimentuldecultura.roClaudia Fitcoschi, Director de imagine, Editura Polirom

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: