O noapte furtunoasa poate fi vizionat online | Teatrul National Iasi

În vremuri mai puțin fericite, o veste bună pentru toți iubitorii de teatru! Teatrul Național Iași realizează o colecție virtuală a celor mai de succes spectacole ale sale atât din stagiunea actuală, cât și din stagiuni anterioare, oferind publicului posibilitatea de a le viziona online, gratuit. 

Pe prima pagină a site-ului Naționalului ieșean, la secțiunea Noutăți, vor putea fi accesate link-urile spectacolelor propuse. Colecția virtuală a reprezentațiilor Teatrului Național Iași va fi îmbogățită constant, pe întreaga perioadă a suspendării spectacolelor cu public.

Un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor UNITER din 2011: Alexandru Dabija pentru regia spectacolului, si Petronela Grigorescu pentru rolul Veta.  În cadrul aceleiași ediții, Teatru³, spațiul de joc al acestui spectacol, a primit Premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile.

Distributia: Petronela Grigorescu, Haruna Condurache, Călin Chirila, Florin Mircea, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu. Regia: Alexandru Dabija. Scenografia: Dragos Buhagiar

Caragiale iubea Iașul și teatrul de aici. De aceea, la scurt timp după ce a scris piesa „O noapte furtunoasă”, a citit-o la Iași. În scrisoarea către poetul Avram Steuerman-Rodion, în 1907, caragiale scria: „…eu cu sufletul sunt mai mult ie¬şean decât bucureştean, deşi de fel sunt ploieştean (…). E uşor de explicat: în Iaşi mi s-a deşteptat mai întâi dra¬¬gostea de patrie şi de artă şi de altele ale lumii (…) şi cât de mult e d-atunci!”.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

”Macelaria lui Iov”, in regia lui Radu Afrim

Spectacolul de teatru ”Memoria apei”

”Marjorie Prime”, de JORDAN HARRISON

”Cand fericirea se afla in trecut”, de Furio Bordon | Teatrul National Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Inspectoratul Școlar Județean Iași inițiază în premieră programul Școala ALTFEL, de acasă

Muzicanții din Bremen la Teatrul Național de Televiziune

KLM va continua să zboare în 57 de destinații din întreaga lume

Iulius Iasi lanseaza o platforma care permite donarea directa catre spitale

Scrie un comentariu: