O limba straina pentru sufletul tau / EASYTALK Iasi

afis_final

Ai mancat vreodata o briosa cu frisca? Daca nu, trebuie neaparat sa incerci! Aluatul este delicat si tandru, crema din mijloc este minunat imbinata cu aluatul iar aroma de vanilie le invaluie  pe amundoua  intr-un mod absolut seducator!

Acum iti mai pun o intrebare: Ai mancat vreodata 200 de grame de faina, trei oua si doua cani de zahar? In mod sigur NU! Pentru ca ingredientele unei prajituri, desi ELE dau gustul, aroma si savoarea, nu pot fi mancate INAINTEA prajiturii! DE CE? Pentu ca in acest fel se pierde BUCURIA, SAVOAREA si PLACEREA !

EXACT acelasi lucru se intampla si cu LIMBILE STRAINE!

Ele sunt formate din cateva  ingrediente de baza (gramatica, vocabular, pronuntie), dar daca incepem studiul cu consumarea ingredientelor (adica a cunostintelor teoretice si a regulilor), ni se va parea greu, inecacios si plictisitor!

Noi avem convingerea ca orice limba NU exista decat ca sa fie VORBITA si orice curs de limbi straine ar trebui sa plece de la ABILITATILE de vorbire ale cursantilor!

Apoi, dupa ce cursantii au savurat „prajitura”, adica au simtit BUCURIA si PLACEREA limbii VORBIND, pot primi o lista, cat se poate de simpla, logica, schematica si vizuala, a ingredientelor folosite. DE CE? Pentru ca de aceste ingrediente vor mai avea nevoie, in viitor, si pentru alte „prajituri” (adica alte situatii de comunicare)!

Daca oamenii ar incepe invatarea unei limbi pornind de la ABILITATI catre CUNOSTINTE si nu invers,  nu ar mai fi descurajati, plicisiti, convinsi ca limbile straine sunt grele si ca ei „nu pot” sa le inteleaga si sa le vorbeasca!

Centrul EASYTALK, Metoda EASYTALK  si Cursurile de limbi straine EASYTALK s-au nascut exact din acest motiv: pentru a reda oamenilor bucuria de a invata, de a folosi ceea ce invata in comunicare si de a-si face viata mai buna prin acel plus de valoare pe care le-o aduce o limba straina invatata profesionist!

Poate te intrebi: „Si  cum se poate invata o limba profesionist?

  • 1. In primul rand intavam profesionist atunci cand toate informatiile sunt puse intr-un sistem. Adica tot ce invatam nu ajunge intr-o galeata, ci este depozitat, cu grija,  pe raftul unei „biblioteci”!
    Daca nu invatam in acest fel, atunci cand ne vom gasi intr-o situatie de comunicare,  desi avem cunostintele teoretice necesare (si chiar diplomele si certificatele obtinute),  nu vom gasi cuvantul sau structura de care avem nevoie, adica nu vom putea FOLOSI ceea ce am invatat!
  • 2. In al doilea rand, invatam profesionist atunci cand incepem cu „fundatiile”. Invatarea unei limbi est ca si construirea unei case. Inainte sa incepem cursul, trebuie sa vedem in ce stare se afla fundatiile care au fost deja puse demult, atunci cand acea limba a fost invatata pentru prima data!  Daca in acele fundatii exista fisuri sau goluri, ele trebuie umplute. Apoi, dupa ce nu mai exista lacune, tot ce se toarna se cimenteaza definitiv. CE INSEAMNA acest lucru? Ca TOT ce vom invata, de-acum incolo, de-a lungul vietii, vom construi pe aceste fundatii! O limba straina invatata profesionist trebuie sa ofere acestor fundatii o GARANTIE PE VIATA!
  • 3. In al treilea rand, invatam profesionist daca primim DOAR informatii pe care le putem FOLOSI! Limba nu este altceva decat un instrument si scopul pentru care o invatam este sa ne ajute in comunicare! Daca nu suntem profesori de limbi straine sau lingvisti, nu avem nevoie sa invatam DECAT ceea ce folosim, adica ceea ce putem transforma direct in abilitati de vorbire, in situatiile de comunicare din viata reala!
  • 4. In sfarsit, invatam profesionist atunci cand in timpul invatarii ne pastram in permanenta BUCURIA! Si cum putem face asta? In primul rand, asa cum am  explicat mai sus, trebuie sa mancam „prajiura” INAINTE sa cunoastem ingredientele, ceea ce ne va face sa ne simtim relaxati si puternici. In al doilea rand, trebuie ca invatarea in sine sa nu fie un „curs” ci o „CALATORIE”, iar trainerul sa nu fie un „profesor” ci un „GHID”.  DE CE? Pentru ca un trainer autentic nu este altceva este un om indragostit de ceea ce stie si dornic sa impartaseasca cu alti oameni din bucuria experientelor lui!  El cunoaste „traseul” si il reface inca o data, cu simplitate si entuziasm, impreuna cu cei care doresc sa ajunga la destinatia pe care el o cunoaste! Din acest motiv climatul invatarii NU TREBUIE sa fie unul „ca la scoala”, ci unul de comunicare autentica, de deschidere si de incredere!

Ai dori sa traiesti experienta invatarii unei limbi straine IN ACEASTA SCOALA DE VIS? Daca DA, cu emotie, bucurie si recunostinta te anunt ca ea EXISTA! Se numeste EASYTALK si s-a nascut dintr-o pasiune arzatoare pentru limbile straine si din dorinta de ajuta oamenii!

Pe data de 18 octombrie 2016 are loc primul curs din Proiectul „O LIMBA STRAINA PENTRU SUFLETUL TAU” si Easytalk este gata  sa ofere tot ceea ce are mai bun celor care vor sa INVETE TEMEINIC o limba straina si sa o IUBEASCA!

Vrei sa vii sa ne cunosti? Te asteptam oricand cu drag in casa noastra virtuala (pe blogul EASYTALK) si la sediul nostru efectiv din Copou,  de la Camera de Comert! Pana cand voi avea bucuria sa te cunosc, iti doresc SUCCES si INSPIRATIE in tot ceea faci! Elena, EASYTALK

INFO

EasyTalk Iasi

Camera de Comert Iasi

Tel.: 0040 741513242

E-mail: office@yrasytalk.ro

www.easytalk.ro

www.facebook.com/www.easytalk.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: