“O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” / FITPTI 2016

o-intamplare-ciudata-cu-un-caine

Teatrul Național “I.L. Caragiale” București va invita marti, 11 octombrie 2016 la Casa de Cultura a Studentilor , de la ora 20:00 la spectacolul “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după un roman de Mark Haddon. Spectacol prezentat in cadtul FITPTI 2016.

Christopher nu visează. El calculează, analizează, cântăreşte, măsoară, observă şi percepe viaţa prin filtrele nepoetizate ale logicii. Este un adolescent special, de 15 ani, cu sindrom Asperger, care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

Aşa începe aventura băiatului ce nu poate minţi, printre artificiile de comunicare folosite de adulţii din jurul său, printre prejudecăţi şi minciuni-metaforă. Pe parcursul ei descoperă nu doar ce s-a întâmplat cu Wellington, ci şi prin ce întâmplări ciudate au trecut la miezul vieţii părinţii săi, vecinii săi, precum şi alte victime ale trecutului.

Spectacolul lui Bobi Pricop, glisând cu sensibilitate lucidă între comedie şi dramă, are o altă viteză decât cea cotidiană: este viteza năucitoare a unei minţi captive într-o realitate care s-a împotmolit în propriile ei limite.

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii este un show performativ, în care lumea-decor construită de Adrian Damian, din oglinzi, distanţe şi percepţii, se compune şi se descompune pentru a ne aduce faţă în faţă cu noi şi certitudinile noastre fragile.

Distribuția: Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Carmen Ungureanu, Ana Ciontea, Rodica Ionescu. Regia: Bobi Pricop. Scenografie: Adrian Damian. Costume: Liliana Cenean. Muzica: Alexei Turcan. Video: Dan Adrian Ionescu, Mizdan. Lighting design: Andrei Florea. Adaptare: Simon Stephens. Traducerea: Andrei Marinescu.

BILETE

Biletele pentru reprezentațiile din FITPTI pot fi achiziționate online (bilet.ro) sau de la casieria Teatrului Luceafărul. Pentru spectacolele de seară, prețul este 30 lei; elevii, studenții, pensionarii și șomerii beneficiază de bilete cu 10 lei. La spectacolele pentru copii, prețul unui bilet este 8 lei.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

”Te iubesc dar nu pe tine” revine pe scenă la Iași

”Frații Aurorei boreale”,  Teatr CHOREA, Teatr Figur Kraków / FITPTI 2018

”Petrecerea păpușilor chineze”,  Sky Bird Puppet Group Hong Kong / FITPTI 2018

School feat. Cool / FITPTI 2018

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Fu*k it, do what you love! @Fratelli Lounge & Club

Happy HALLOWEEN @Oxford Pub

Mediterranean Sounds @Skin Music Lounge

Trupa 9 LIVE @The Trumpets

Scrie un comentariu: