O intalnire cu regizorul STERE GULEA si proiectia filmului “Vulpe vanator”

Joi, 14 aprilie 2011, ora 18.00, Casa de Cultura a Municipiului Iasi – „Mihai Ursachi” va invita la o intalnire cu regizorul STERE GULEA si proiectia filmului Vulpe vanator.

Intrarea libera. Eveniment realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei

Stere Gulea (n. 2 august 1943, in comuna Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta), regizor si scenarist. A realizat in anii ‘80 una dintre capodoperele cinematografiei romanesti – Mormometii – , iar in 1991 un film documentar despre fenomenul “Piata Universitatii”. Trei dintre filmele sale – Ochi de urs (1982), Morometii (1987) si Stare de fapt (1995) – au fost realizate pe baza unor scenarii proprii. Printre alte filme regizate de Stere Gulea se afla: Apa ca un bivol negru (1970), Iarba verde de acasa (1977), Castelul din Carpati (1981), iar dupa 1990, Vulpe – vanator (1993), Hacker (2003) – serial TV si Weekend cu mama (2009).

Filmul Vulpe – vanator este o prelucrare a romanului laureatei Premiului Nobel pentru Literatura din 2009, Herta Muller, Inca de pe atunci Vulpea era Vinatorul. Evenimentele prezentate in film sint premergatoare revolutiei timisorene din 1989. Irina, o tinara profesoara, fire neconformista si independenta, intra in atentia organelor Securitatii, care, in scopul de a o intimida, foloseste un intreg arsenal de presiuni psihologice. Insa, euforia provocata eroinei de caderea cuplului dictatorial al Ceusestilor este, din pacate, de scurta durata: Irina descopera foarte curind ca nu a scapat de urmaritori…

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: