O intalnire cu regizorul STERE GULEA si proiectia filmului “Vulpe vanator”

Joi, 14 aprilie 2011, ora 18.00, Casa de Cultura a Municipiului Iasi – „Mihai Ursachi” va invita la o intalnire cu regizorul STERE GULEA si proiectia filmului Vulpe vanator.

Intrarea libera. Eveniment realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei

Stere Gulea (n. 2 august 1943, in comuna Mihail Kogalniceanu din judetul Constanta), regizor si scenarist. A realizat in anii ‘80 una dintre capodoperele cinematografiei romanesti – Mormometii – , iar in 1991 un film documentar despre fenomenul “Piata Universitatii”. Trei dintre filmele sale – Ochi de urs (1982), Morometii (1987) si Stare de fapt (1995) – au fost realizate pe baza unor scenarii proprii. Printre alte filme regizate de Stere Gulea se afla: Apa ca un bivol negru (1970), Iarba verde de acasa (1977), Castelul din Carpati (1981), iar dupa 1990, Vulpe – vanator (1993), Hacker (2003) – serial TV si Weekend cu mama (2009).

Filmul Vulpe – vanator este o prelucrare a romanului laureatei Premiului Nobel pentru Literatura din 2009, Herta Muller, Inca de pe atunci Vulpea era Vinatorul. Evenimentele prezentate in film sint premergatoare revolutiei timisorene din 1989. Irina, o tinara profesoara, fire neconformista si independenta, intra in atentia organelor Securitatii, care, in scopul de a o intimida, foloseste un intreg arsenal de presiuni psihologice. Insa, euforia provocata eroinei de caderea cuplului dictatorial al Ceusestilor este, din pacate, de scurta durata: Irina descopera foarte curind ca nu a scapat de urmaritori…

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: