O ieseanca a realizat primul studiu romanesc despre efectul berii asupra sanatatii

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie anuntă în mediul academic si medical iesean începerea perioadei de depunere a aplicatiilor pentru cea de-a treia editie a burselor de cercetare pe care le pune la dispozitia pasionatilor în domeniu din România. Ca si în cazul editiilor precedente, fondurile sunt destinate finantării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătătii. Perioada de depunere a lucrărilor este 1 noiembrie 2013 – 31 ianuarie 2014, urmând ca proiectele câstigătoare să fie anuntate la finalul lunii februarie 2014.

Debutul celei de-a treia editii de acordare a burselor urmează lansării primului studiu de cercetare romanesc din domeniu, realizat de către Monica Diana Bercea din Iasi, câstigătoarea primei editii a burselor. Cu ajutorul fondurilor acordate de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie si apelând la tehnologie de ultima generatie, cercetătoarea a identificat efectele pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei si nivelului de atentie.

Si în această toamnă, demersul Centrului de Studii se adresează cercetătorilor din înteaga tară. Astfel, caravana Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie se îndreaptă către trei orase universitare de anvergură – Iasi, Cluj si Galati – pentru a discuta direct cu pasionatii de cercetare.

Anul acesta am avut bucuria de a face publice rezultatele primului studiu derulat în România, chiar de către cercetători români, privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului uman. Proiectul de cercetare a fost câstigător al primei editii a burselor noastre si credem că ne-a oferit posibilitea de a aduce în atentia publicului larg si a comunitătii medicale informatii valoroase legate de consumul moderat de bere. Acum asteptăm cu nerăbdare si rezultatele proiectului câstigător al celei de-a doua editii, cu speranta că vom reusi să completăm cu date relevante cercetarile desfăsurate în întreaga lume pe tema berii. Între timp, însă, avem bucuria să anuntăm startul unei noi perioade în care pasionatii de cercetare de la noi din tară îsi pot trimite proiectele pe adresa Centrului nostru. Asa că vreau să le urez succes si putere de muncă tuturor celor care vor aplica editia aceasta”, declară Dr. Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie.

BURSE

Perioada de depunere a aplicatiilor pentru obtinerea burselor este 01.11.2013 – 31.01.2014, iar evaluarea proiectelor se va face până la finalul lunii februarie 2014. Mai multe detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar si de modalitătile de înscriere pot fi consultate pe site-ul oficial al Centrului de Bere, Sănătate si Nutritie – www.beresanatatenutritie.ro. Proiectele se vor depune în variantă electronică, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare este alcătuit din specialisti care apartin domeniilor: tehologii alimentare, nutritie, medicină, cercetare.

Bursele de cercetare oferite de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie le sunt adresate studentilor în an terminal la orice specializare de natură stiintifică, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala conditie fiind ca acestia să apartină unor centre de învătamânt superior sau centre de cercetare din România. Studentii la medicină pot aplica începând cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să apartină unei institutii de învătământ superior sau centru de cercetare din România si care să fie cel putin asistent universitar sau cercetător stiintific.

Initiativa înfiintării Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie apartine unor reprezentanti ai mediilor universitare, medicale si de cercetare de la noi din tară. Membrii fondatori sunt: Dr. Corina Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine si calitatea de Presedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă si consultant în probleme de nutritie, detinând calitatea de Secretar General, si Dr. Mihaela Begea, Doctor în stiinte Ingineresti. Proiectul a fost lansat oficial în luna martie 2012 si are drept obiectiv principal investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor în rândul comunitătii medicale si a publicului larg.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine si calitatea de Presedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă si consultant în probleme de nutritie, detinând calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor în stiinte ingineresti.

Înfiintat în luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor în domeniu în rândul comunitătii medicale si a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din tară, Centrul va finanta anual studii de cercetare în domeniu, sub formă de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă.

INFO

www.beresanatatenutritie.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: