O baie pe gustul copiilor

Deseori in amenajarea locuintei tinem cont, chiar fara sa ne dam seama, de parerea, sau mai bine zis de gusturile copiilor, oricat ar fi de mici (sau mai ales in cazul acestora). Baia este unul din spatiile in care ne-ar placea sa ii educam pe copii sa petreaca mai mult timp, invatandu-i avantajele igienei, asa ca iata cateva idei de moduri de decorare a acestei incaperi in asa fel incat toti membrii familiei sa fie atrasi de a sta in ea ceva mai mult timp.

baie copii

Stim si fara sa ne gandim prea mult ca cei mici invata cel mai bine si mai repede atunci cand nu le cream obligatii, ci ii antrenam in jocuri si activitati atractive. Iata de ce, e o adevarata provocare sa gasim solutii estetice, dar si inedite pentru amenajarea camerelor lor, dar si a baii care, prin natura ei, impune o serie de limitari. Mai ales daca spatiul e mic avem senzatia ca nu putem face mare lucru. Si totusi, iata in imaginea atasata ca nu e nevoie de prea multe investitii pentru a o transforma intr-un loc mai creativ decat de obicei. Dincolo de ratustele de plastic si abtibildurile cu pesti si vapoare, exista solutii care pot transforma spatiul intr-un adevarat loc… de joaca cu apa.

Baie copii

Chiar daca ramanem strict pe domeniul marin, la care ne duce inerent cu gandul specificul baii, avem la dispozitie elemente decorative ce aduc aminte atat de mare, cat si de lacuri si fauna lor. O cada care sa semene foarte mult cu un vapor sau o barca poate fi obtinuta chiar si cu ajutorul catorva profile din plastic sau alte materiale rezistente la apa, vopsite in scopul decorarii cu vopsea hidroizolanta (se gasesc mai ales in ofertele pentru piscine, sunt emulsii cu dispersie apoasa pe baza de copolimeri, care pot fi folosite si pentru pereti, pentru ca ofera o buna izolare si impotriva infiltratiilor. De asemenea, exista chiar vopsele care se folosesc pentru spatiile exterioare in mediile marine si cu care se poate colora chiar lemnul, daca vreti sa-l utilizati in baie pentru a obtine un aspect natural sau oarecum traditional.)

Baie pentru copii

Altfel, tema marina implica cel mai adesea nuante de albastru si verde, dar pentru ca alegerea unei singure culori ar fi monotona, mai potrivita in acest caz este o combinatie dinamica, in care rosul sau galbenul sa fie folosite ca si culori secundare. Evident, albul ar trebui sa se pastreze intr-o proportie suficienta pentru a asigura luminozitatea, dar si o mai buna vizibilitate a gradului de igienizare. Accesoriile pentru dus, baie, decoratiunile si jucariile pe care le adunati aici pot completa tonul general atat prin culori, cat si prin stil si forma. Partea cea mai buna a temei marine si a spatiului limitat o constituie si faptul ca accesoriile (cortine de dus, covorase, materiale textile, sfoara alba, scoici) sunt ieftine si la indemana. Nu va temeti sa folositi si lucruri pe care chiar copiii le-au facut sau desenat cu mana lor. Un tablou poate fi izolat de umiditatea din aer daca folositi, pur si simplu, un spray fixativ de par, cu ajutorul caruia sa creati o pelicula protectoare pe suprafata picturii (utilizati spray-ul de la o oarecare distanta, pentru a se pulveriza uniform.)

Sursa: spatiulconstruit.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: