O altă perspectivă asupra orașului: Vintage Summer – Old Pictures of Iasi

În luna Libertății, inspirată de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, Pleiada Boutique Hotel și-a propus să ofere o altă perspectivă asupra Iașului, una plină de imaginea verilor vintage.

Vintage Summer – Old Pictures of Iasi este o expoziție-concept ce reliefează modul în care libertatea se reflecta în viața orașului, în perioada 1906-1953. Se spune că fotografia e cea mai democrată dintre arte, e un mod în care libertatea se reflectă în starea ei naturală, dincolo de granițe și prejudecăți.

În colaborare cu Muzeul Municipal ”Regina Maria” Iași, hotelul expune, pe toată perioada lunii iulie, cele 28 de fotografii selectate, ce arată multe secvențe estivale din viața orașului nostru. De asemenea, fotografiile surprind portrete, instantanee de la Ștrandul Municipal, dar și cadre cu străzile cunoscute ale urbei.

Expoziția va fi miniaturizată sub forma unei broșuri pentru oaspeții hotelului – Remember Yassi, by Pleiada Boutique Hotel, ca o carte de vizită a Iașului și a istoriei acestuia. De asemenea, broșura va fi disponibilă și la Muzeul Municipal “Regina Maria” din Iași.

Am asociat luna Iulie cu Libertatea și a reieșit că este obligatoriu să ne amintim de Iașul de după 1906. Am apelat la Muzeul Municipal “Regina Maria” Iași, care ne-a pus la dispoziție și ne-a facilitat accesul către această colecție de fotografii vintage cu orașul vara, cu portrete ale oamenilor în plină vară, iar perioada în care au fost suprinse este de la 1906 până pe la 1956. Expoziția Summer Vintage – Old Photos of Iasi le este dedicată în special turiștilor ce ne vin din afara României, care trebuie să plece acasă cu amintiri frumoase și cu un Iași demn de pus în ramă. De altfel, ei vor primi în dar și o broșură cu aceste fotografii miniaturizate. Ne place să lansăm, dincolo de orașul nostru, ideea că Iașul este mai mult decât o destinație de vizitat, este un oraș cu istorie, pe care descoperim și o scriem împreună”, subliniază Dora Morhan, General Manager Pleiada Boutique Hotel.

Muzeul este depozitarul valorilor de patrimoniu. Ce înseamnă aceasta? El vine să prezinte, de oriunde ar fi el, diferite aspecte, aspecte ale vieții economice, ale istoriei, momente din istoria acestui oraș, dar și viața cotidiană. Și ce bucurie mai mare poate fi decât aceea când găsești un partener care vine să valorifice o parte din acest patrimoniu – e vorba de fotografie. Știți, se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Așa este, pentru că o fotografie bine surprinsă arată cum ieșenii, în vremurile de altădată, își petreceau timpul liber. Salut această inițiativă, mă bucur că suntem parteneri, sperăm în continuare, să putem prezenta imagini frumoase despre despre ceea ce înseamnă Iașul nostru drag, despre trecătorii care aleg să-și treacă pașii pe aici și, mai ales, să plece cu o impresie, frumoasă, plăcută și să spună: mai vin la Pleiada!”, precizează Aurica Ichim, Directorul Muzeului Municipal “Regina Maria” Iași.

Vintage Summer – Old Pictures of Iasi redă, prin fotografie, o epocă în care oamenii erau preocupați de cotidianul alert, deloc ușor, în care căutarea libertății spiritului era un laitmotiv și totuși, totul ne transmite că era un aer romantic.

Expoziția Vintage Summer – Old Pictures of Iasi este realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal ”Regina Maria” Iași. Astfel, Pleiada Boutique Hotel reiterează că este un susținător activ al culturii ieșene și al operelor valoroase semnate de artiști consacrați.

Vintage Summer – Old Pictures of Iasi este cea de-a cincea expoziție din seria expozițiilor lunare organizate de Pleiada Boutique Hotel. Expozițiile au rolul de a transmite, turiștilor și oaspeților din hotel, mesaje despre Iașul plin de istorie și personaje interesante.

INFO

Pleiada Boutique Hotel

Soseaua Bucium 18B, Iasi

www.hotelpleiada.ro

www.facebook.com/HotelPleiada

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: