Noutati de toamna la Dacia (GALERIE FOTO)

Au aparut primele imagini cu noile modele Logan si Sandero, care vor fi prezentate in premiera la Salonul Auto de la Paris. In aceasta perioada au fost lansate in showroom-urile din Romania  si cele doua noi vehicule comerciale Dokker si Dokker Van.

logan si sandero - modelele noi

Constructorul auto Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, va prezenta noile modele Logan 2 si Sandero 2 la Salonul Auto de la Paris, care va incepe in 29 septembrie, a declarat, marti, directorul comercial al companiei, Thomas Dubruel.

Noile modele Logan 2 si Sandero 2 vor putea fi vazute la Salonul Auto de la Paris“, a spus Dubruel, prezent la lansarea modelelor Dokker si Dokker Van pe piata romaneasca.

Primele imagini cu modelele Logan 2 si Sandero 2 necamuflate au aparut in publicatia franceza L’Automobile Magazine, principala noutate pe langa design-ul nou fiind o noua motorizare economica, propulsorul turbo pe benzina de 0,9 litri si 90 cai-putere.

Vrei cel mai bun pret la asigurarea RCA? Livrare in maxim 24 de ore si notificare inaintea expirarii!

Noul Logan…

…vine cu design mult schimbat, atat cu elemente originale (cele mai multe), dar si cu unele preluate de la alte modele din gama Dacia Renault. La noile modele, designerii au pus accentul mai mult pe design, iar rezultatele se vad.

La interior, noul Logan propune o plansa de bord restilizata, care poate acomoda optiunea Media Nav prezenta pe modelul Lodgy, un sistem multimedia cu touchscreen de 7 inci care poate controla functii precum navigarea, radioul, muzica si apelurile telefonice hands-free.

Iata lista principalelor modificari, conform automarket.ro:

  • Blocul optic al noului Logan 2 vine cu aceleaşi linii angulare, dar unghiul lor şi desenul general al farului se schimbă şi devine mult mai plăcut.
  • Una dintre principalele modificări la nivelul designului noului Logan 2: grila frontală. Aceasta primeşte două baghete cromate orizontale şi un fundal din plastic în formă de fagure. Grila se asortează excelent în continuare cu blocurile optice.
  • Spre deosebire de vechiul Logan, oglinzile laterale ale noii generaţii sunt prinse acum într-un plastic care continuă zona vitrată a geamului lateral. Anterior, aceasta era montată direct pe caroserie.
  • Bara frontală primeşte o formă nouă, subliniată şi de cele două “coarne” ale spoilerului, semn de modernizare.
  • Stopuri noi care renunţă la orientarea verticală şi se prelungesc pe aripa posterioară. Deşi blocul optic în sine e destul de generos ca dimensiuni, luminile sunt restrânse într-un perimetru dreptunghic orientat spre spate.
  • Noile ceasuri de bord sunt interpuse şi vin cu margini cromate. Un tablou de bord simplu, dar foarte corect. Volanul primeşte o spiţă inferioară cromată, iar comenzile din stânga şi dreapta acestuia activează sistemul Cruise Control. Nu vedem niciun semn că butonul de claxon s-ar fi mutat pe volan, deci cei obişnuiţi cu “clasica” manetă laterală vor merge în continuare pe aceeaşi linie.
  • Monitor Touchscreen pe Logan şi pe Sandero. După ce a apărut pe monovolumul Lodgy, era doar o chestiune de timp până când sistemul multimedia venea pe restul gamei. Butoanele de deschidere a geamurilor rămân pe consola centrală, lângă cele de blocare a deschiderii acestora şi de activare a Cruise Control-ului.
  • Tapiţeria scaunelor noilor Logan 2 şi Sandero 2 vine cu modele imprimate în 3D. Acestea şterg din linia unor scaune altfel plictisitoare dezvoltate astfel pentru ca preţul maşinii să rămână unul low-cost.

Varianta MCV nu va mai fi prezenta in gama Logan, fiind inlocuita de versiuni ale Lodgy si Dokker, potrivit L’Automobile Magazine.

Noul Sandero

…cauta sa „seduca” clientii, noteaza publicatia franceza, cu un design nou si un interior mai atragator. Cu o lungime de 4 metri, automobilul vine cu o grila frontala marita, „un look mai hotarat” si lampi spate moderne, care amintesc de Volkswagen Polo. La interior, prioritatea a ramas simplitatea, insa anumite insertii de aluminiu cauta sa reduca din „atmosfera de austeritate”.

  • Noul Sandero vine cu aceeaşi faţă pe care o vedem pe Logan. Practic, diferenţele stilistice dintre cele două modele se rezumă acum la forma caroseriei.
  • Stopurile de pe Sandero par mai armonios sculptate în caroserie. Forma de hatchback favorizează stopurile de acest tip si de aceea noile blocuri optice par sa se integreze mai bine  decat la Logan.

In materie de motorizari, ambele modele pot fi echipate cu propulsorul economic TCe de 0,9 litri pe benzina, turbo, care poate dezvolta 90 de cai putere. Restul motoarelor disponibile sunt cunoscute de pe modele Dacia anterioare.

Dokker si Dokker Van, cele mai noi modele ale gamei Dacia vor fi vedetele unei operatiuni speciale de lansare, intitulata „Zilele Dokker”, care se va derula in perioada 20 – 28 septembrie. Clientii vor avea astfel ocazia de a descoperi si de a testa cele doua vehicule care vin sa completeze familia de modele Dacia. Cele doua noi modele pot fi deja comandate. La Iasi, Dokker si Dokker Van va asteapta la Caremil Impex, in Valea Lupului nr. 10, DN28, tel: 0232.253701.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro/ghidul-auto, www.automarket.ro, L’Automobile Magazine

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: