Noul Yves Saint Laurent – Saint Laurent Paris

Yves_Saint_Laurent / Beverly_Hills

A inceput o noua era pentru legendara casa de moda Yves Saint Laurent. Noul director de creatiei al firmei, Hedi Slimane a decis sa schimbe numele cunoscutului brand in Saint Laurent Paris. Aceasta miscare drastica si surprinzatoare este parte din planul prin  care isi propune sa aduca un nou spirit si un design proaspat vechiului brand.

In martie, atunci cind Hedi Slimane i-a luat locul lui Stefano Pilati si a devenit director de creatie la Yves Saint Laurent, s-a  simtit un vint de schimbare prin birourile firmei. Acum,  schimbarile au inceput sa se vada. Talentatul si inovatorul designer a decis sa renunte la legendarul nume, transformind-ul in unul mai prietenos. Asa ca de acum inainte Yves Saint Laurent este istorie. Saint Laurent Paris este noul brand pe care il vom vedea in magazine si pe catwalk-urile din toata lumea.

Schimbarea se va produce in citeva luni, astfel incit pina la urmatoarea colectie Spring / Summer 2013 noul nume il va inlocui pe cel vechi.  Cu toate ca schimbarea de nume a venit ca o mare surpriza, ea  se potriveste intentiilor declarate ale noului director de creatie de a aduce un suflu nou vechii case de moda. Libertatea, tineretea si modernismul sint noile teme ale designerului. Acestea nu vor inlocui insa acele componente care l-au inspirat pe legendarul Yves Saint Laurent. Conform lui Slimane, acele elemente vor fi pastrate urmind a le adauga o tusa care sa atraga un public nou, mai tinar.

In 1996, Slimane conducea una dintre liniile pentru barbati ale YSL. Dupa lansarea cu succes a colectiei sale ”Black Tie”, designerul a decis sa paraseasca YSL pentru o alta casa de moda faimoasa, Christian Dior. In 2007, a decis sa porneasca pe un alt drum, intorcindu-se la prima sa dragoste, fotografia.

Astazi, Hedi Slimane  lucreaza la prima sa colectie YVS din pozitia de Director de Creatie. Asteptata cu sufletul la gura de lumea modei, noua colectie va fi aratata publicului la Paris Fashion Week.  Sarbatoarea pariziana a modei va incepe pe 25 septembrie si se va termina 8 zile mai tirziu, pe 3 octombrie.

Va fi Heidi Slimane capabil sa aduca un suflu nou brandului si sa readuca gloria anilor de altadata?

http://www.youtube.com/watch?v=dqX55b6c10k

Sursa: fashiontv.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: