Noua librarie Humanitas, de pe Lapusneanu

Pe strada Lapusneanu, este deschisa o noua librarie Humanitas. Invitati speciale la inaugurarea care a avut loc pe 12 aprilie, au fost scriitorul Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, profesor doctor Gheorghe Popa, prorector la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” si profesor doctor Eugen Munteanu.

Odata cu deschiderea acestei librarii, organizatorii si-au propus sa puna la dispozitie fiecarui cititor un spatiu modern si primitor in acelasi timp, de unde sa-si poata procura o carte nou editata, la un pret rezonabil. Astfel, dintr-o gama variata de produse , cumparatorii pot alege de la simple carti de povesti destinate copiilor sau bibliografie scolara, pana la tot felul de romane sau best-selleruri si chiar diverse accesorii. Totodata, libraria a dat spre vanzare pasionatilor de film si muzica simfonica, pop/rock sau jazz numeroase DVD-uri de colectie, cu nume si titluri cunoscute. De asemenea, la indemana oricarui doritor de a citi o carte, dar care nu dispune de prea mult timp liber sunt cateva audiobook-uri valoroase.

La rostirea “Cuvantului inainte”, de la sfarsitul evenimentului, Gabriel Liiceanu s-a intrebat: “ce-i cheama pe oameni intr-o librarie? Raspunsul este simplu: este un loc unde cartile dau intalnire oamenilor”, a relatat dumnealui mai apoi. Acesta a vorbit atat despre designul noii librarii, Grupul Humanitas cat si despre pasiunea  si inceputul lui in lumea literelor. Acesta a impartasit oamenilor prezenti viziunea lui asupra spatiului desemnat artelor si dialogului interdisciplinat – libraria.

Cititorii au fost intampinati cu titluri in editie limitata ce contineau autografele unor autori ca ASR Principesa Margareta a Romaniei, Ioana Parvulescu si Mircea Carturescu sau au avut ocazia de a lua autografe de la cei prezenti: prof dr. Eugen Munteanu si Gabriel Liiceanu.

Evenimentul de deschidere a fost urmat de un program special cultural, oferit de reprezentantii librariei Humanitas, ce a constat intr-un recital de muzica sustinut de Cvartetul Cantabile.

Autori: Adelina-Mihaela Chelariu si Alexandra Alexoaie (UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – Comunicare si Relatii Publice)

GALERIE FOTO

INFO

Libraria Humanitas

Str. Lapusneanu 8

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: