Gotye – ”Easy Way Out” (VIDEO)

Gotye lansat un nou videoclip, pentru piesa ”Easy Way Out”, de pe albumul ”Making Mirrors” – lansat in vara anului trecut.

Gotye

La clip au lucrat ca animatori,  Seamus Spilsbury  si Darcy Prendergast, ultimul semnind si regia. Montajul materialului brut a durat noua luni. ”Am ignorat complet ”bunul simt al afacerii” si am creat o piesa de arta. Din punct de vedere vizual am vrut sa bombardam audienta cu ceva magic”,  a declarat artistul. In aceasta perioada Gotye, alaturi de Kimbra,  se afla intr-un turneu nord-american  si va fi prezent in luna aprilie  pe scena festivalului Coachella 2012 – SUA.

Gotye

Wouter “Wally” De Backer alias Gotye este un artist belgiano-australian ( s-a nascut in Belgia, dar parinti sai  s-a mutat in Australia cind el avea 2 ani), compozitor, solist si interpret – cinta la mai multe instrumente. A lansat, independent,  trei albume si un al patrulea album care contine remixuri ale unor piese de pe primele sale doua albume. De Backer cinta si intr-o trupa de indie-pop australiana – The Basics,  care a lansat pina cum trei albume de studio.

Cel mai nou album al sau, Making Mirros (2011)  a ajuns in Australia, dupa prima saptamina de la lansare ,  pe prima pozitie in topul albumelor, in timp ce single-ul ‘’Somebody That I Used to Know’’ a reusit sa atinga aceeasi pozitie, in topul single-urilor. Este primul artist australian care reuseste aceasta performanta, din 2007. Cintecul a avut un success international rapid,  intrind in  TOP 20 in 10 tari si devenind numarul unu in sase dintre ele.

La editia 2011 a premiilor ARIA (Premiile Muzicale ale Asociaţiei Australiene din Industria Inregistrarilor)  a reusit sa cistige patru dintre cele 7  categorii la care a fost nominalizat ( Producatorul anului, Cel mai bun artist, Cea mai buna melodie pop, Single-ul anului). Toate nominalizarile au avut legatura cu piesa care l-a facut celebru in intreaga lume –  ‘’Somebody That I Used to Know’’. Videoclipul piesei a fost si el recompensat cu doua premii ARIA: Cel mai bun videoclip (Natasha Pincus) si Cel mai bun inginer de sunet ( Francois Tetaz).  Kimbra, artista cu care a colaborat, a cistigat si ea premiul ARIA pentru Cea mai bun artista.

Pe 1 februarie 2012, Gotye a debutat la televiziunea americana, in cadrul show-ului Jimmy Kimmel Live! unde a interpretat ‘’Eyes Wide Open’’, ‘’Somebody That I Used to Know’’ – alaturi de Kimbra si ‘’State of The Art’’. Curind dupa aceasta aparitie, pe 12 februarie,  melodia ‘’Somebody That I Used to Know’’, a ajuns pe pozitia 1 in Marea Britanie.

Gotye – Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra).

Somebody That I Used To Know”  a avut  parte de nenumarate imitatii iar una dintre cele mai interesante  este a trupei  Walk Off The Earth care a postat online, la inceputul lui 2012,  cover-ul dupa piesa, interpretat intr-o forma originala: membrii formatiei cinta la aceeasi chitara, in acelasi timp. Clipul s-a raspindit rapid pe Internet, inregistrind pe YouTube, pina in prezent, peste 62 milioane de vizualizari.

INFO

gotye.com

facebook.com/gotye

twitter.com/gotye

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: