Gotye – ”Easy Way Out” (VIDEO)

Gotye lansat un nou videoclip, pentru piesa ”Easy Way Out”, de pe albumul ”Making Mirrors” – lansat in vara anului trecut.

Gotye

La clip au lucrat ca animatori,  Seamus Spilsbury  si Darcy Prendergast, ultimul semnind si regia. Montajul materialului brut a durat noua luni. ”Am ignorat complet ”bunul simt al afacerii” si am creat o piesa de arta. Din punct de vedere vizual am vrut sa bombardam audienta cu ceva magic”,  a declarat artistul. In aceasta perioada Gotye, alaturi de Kimbra,  se afla intr-un turneu nord-american  si va fi prezent in luna aprilie  pe scena festivalului Coachella 2012 – SUA.

Gotye

Wouter “Wally” De Backer alias Gotye este un artist belgiano-australian ( s-a nascut in Belgia, dar parinti sai  s-a mutat in Australia cind el avea 2 ani), compozitor, solist si interpret – cinta la mai multe instrumente. A lansat, independent,  trei albume si un al patrulea album care contine remixuri ale unor piese de pe primele sale doua albume. De Backer cinta si intr-o trupa de indie-pop australiana – The Basics,  care a lansat pina cum trei albume de studio.

Cel mai nou album al sau, Making Mirros (2011)  a ajuns in Australia, dupa prima saptamina de la lansare ,  pe prima pozitie in topul albumelor, in timp ce single-ul ‘’Somebody That I Used to Know’’ a reusit sa atinga aceeasi pozitie, in topul single-urilor. Este primul artist australian care reuseste aceasta performanta, din 2007. Cintecul a avut un success international rapid,  intrind in  TOP 20 in 10 tari si devenind numarul unu in sase dintre ele.

La editia 2011 a premiilor ARIA (Premiile Muzicale ale Asociaţiei Australiene din Industria Inregistrarilor)  a reusit sa cistige patru dintre cele 7  categorii la care a fost nominalizat ( Producatorul anului, Cel mai bun artist, Cea mai buna melodie pop, Single-ul anului). Toate nominalizarile au avut legatura cu piesa care l-a facut celebru in intreaga lume –  ‘’Somebody That I Used to Know’’. Videoclipul piesei a fost si el recompensat cu doua premii ARIA: Cel mai bun videoclip (Natasha Pincus) si Cel mai bun inginer de sunet ( Francois Tetaz).  Kimbra, artista cu care a colaborat, a cistigat si ea premiul ARIA pentru Cea mai bun artista.

Pe 1 februarie 2012, Gotye a debutat la televiziunea americana, in cadrul show-ului Jimmy Kimmel Live! unde a interpretat ‘’Eyes Wide Open’’, ‘’Somebody That I Used to Know’’ – alaturi de Kimbra si ‘’State of The Art’’. Curind dupa aceasta aparitie, pe 12 februarie,  melodia ‘’Somebody That I Used to Know’’, a ajuns pe pozitia 1 in Marea Britanie.

Gotye – Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra).

Somebody That I Used To Know”  a avut  parte de nenumarate imitatii iar una dintre cele mai interesante  este a trupei  Walk Off The Earth care a postat online, la inceputul lui 2012,  cover-ul dupa piesa, interpretat intr-o forma originala: membrii formatiei cinta la aceeasi chitara, in acelasi timp. Clipul s-a raspindit rapid pe Internet, inregistrind pe YouTube, pina in prezent, peste 62 milioane de vizualizari.

INFO

gotye.com

facebook.com/gotye

twitter.com/gotye

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: