NOU/ Class – Painter of my Soul (VIDEO)

Class a lansat videoclipul care promoveaza cel mai nou single al trupei –  piesa “Painter of my Soul”.

Class - Painter of my soul

Muzica si Text : Florin Cojocaru, Vlad Cernea, Mihaela Craioveanu, Alexandru Toma Regie : Carmen Mitranescu

“E fresh! E colorat! E HDR! E romantic! E “Painter Of My Soul”! The new video by Class- Out NOW:-)! Enjoy& Share:-)!”, este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al celor de la Class.

Regia videoclipului “Painter of my Soul” este semnata de Carmen Mitranescu, iar scenariul a fost gandit de Florin Cojocaru si Adrian Mitranescu. Clipul a avut parte de o primire buna pe YouTube si a strans pana in prezent peste 6.000 de vizualizari.

Bravo Class! Bravo Adi!“, se arata intr-un comentariu postat in dreptul videoclipului. “Revenire cu muzica de calitate.Respect!!! (ma bucur ca NU au revenit cu muzica de club)“, spune un alt internaut.

Atat de mult suflet, atat de multa primavara plina de caldura!“, a scris un alt utilizator.

DESPRE CLASS

In toamna anului 1994, patru tineri puneau bazele unui proiect de suflet: trupa Class. Fratii Mihaela si Vlad Cernea, Mihaela Florea si Florin Cojocaru au ales numele trupei pentru ca suna bine atat in romana, cat si in engleza si reprezenta o muzica dance studiata, cu “class-a”.
Primul show live Class a avut loc pe 16 noiembrie 1994, in discoteca Why Not, din Bucuresti, cu ocazia unui bal al bobocilor, unde au interpretat singura lor piesa, de atunci : “Syncronize”. La scurt timp, a urmat colaborarea cu Scoala Vedetelor. Timp de un an, cei patru tineri au experimentat munca in echipa din televiziune si au avut sansa de a aparea lunar in emisiunea Scoala Vedetelor (regizata de Titus Munteanu), interpretand piese din repertoriul propriu. Primul succes a fost piesa “Raspuns”, clasata pe locul doi, in selectia finala Eurovision 1996.

In acelasi an, canta in deschiderea recitalului trupei 2UnLimited, in cadrul festivalului Cerbul de Aur, unde lanseaza “A dui, doina” (prima piesa etno-dance din muzica romaneasca), ce ajunge in scurt timp un mare hit. La finele anului, cu sprijinul Sfinx Experience, Class lanseaza primul album dance din Romania, intitulat “Raspuns”.
Pe 22 iulie 1999, sub sigla NRG!A Roton, formatia lanseaza, in clubul Maxx, din Bucuresti, al doilea album- “Aproape de tine”. Piesa care da titlul albumului beneficieaza de un videoclip- fiind primul din cariera trupei si totodata, primul videoclip al unor artisti romani, filmat de postul de televiziune Atomic TV.
In vara anului 2000, Class lanseaza albumul “Color”. Albumul s-a vrut a fi unul inovator, care sa imbine diferite genuri muzicale: electro- pop, rock, dance. Trei piese au fost lansate ca single, “Spune-mi ce simti”, “Toata Lumea” (locul 5 in RT 100) si “Mama Spunea”- ultimele doua beneficiind de videoclip. In 2001, cei patru “dau lovitura” cu primul hit- single, no. 1, intitulat “Te visez mereu” (videoclip regizat de Andreea Paduraru), extras de pe EP-ul “Hipnotizat”.  Din pacate, succesul trupei, din acea perioada, este “umbrit” de decizia Mihaelei Florea de a parasi proiectul Class. Artista hotaraste sa se mute, alaturi de sotul sau, in Germania, unde incepe o cariera ca profesoara de muzica. Anul 2002, marcheaza noi schimbari in cadrul trupei- proiectul se reintregeste, in februarie, alaturi de Anca Badiu, iar pe 24 iulie lanseaza LP-ul “Intr-o zi”. Albumul este unul de succes, fiind sustinut de super hiturile “Intro- zi” (locul 2 in RT 100) si “Luna mi-a zambit” (locul 1 in RT 100, timp de 7 saptamani consecutive si cea mai difuzata piesa romanesca in anul 2003-record absolut, pana atunci). Tot in 2002, participa la finala Eurovision cu piesa “Povestea unei mingi”, castiga premiul MTV Romania, pentru cel mai bun videoclip dance, pentru “Intr-o zi” (regizat de Andreea Paduraru) si sunt nominalizati la EMA Barcelona, la categoria Best Romanian Act. Succesele continua la Premiile MTV Romania 2003, unde Class castiga premiile: trupa anului si best pop song- “Luna mi-a zambit”.

Pe 14 februarie 2004, se lanseaza, in clubul Maxx din capitala, albumul “Pentru Dragoste”. Piesa care da titlul LP-ului, ajunge un super hit (locul 1 in RT 100, timp de 2 saptamani consecutive) si castiga best pop song, in cadrul Premiilor MTV Romania 2004. Din varianta re-editata a albumului este extras pe single, piesa “Singura Iubire” (Locul 2 in RT 100, locul 1 la Europa FM).

In 2005, videoclipul piesei “Na, na, na” (regizat de Dragos Buliga) si extras de pe albumul “Evo”, face furori la toate posturile muzicale din tara. “Ce pot sa fac”- al doilea single din “perioada Evo”, este totodata, ultimul in formula cu Anca Badiu. In mai 2006, solista hotaraste sa intrerupa colaborarea cu formatia Class, pentru a se dedica unei cariere solo.
Albumul cu numarul opt, lansat in vara anului 2007- intitulat “Infinit” este sustinut de doua videoclipuri: super hitul “Ocean in Desert” (locul 7 in RT 100, Locul 1 la MTV Ro Chart, Locul 1 la Europa Fm) si “Castel de nisip” (highest new entry in RT 100, locul 45). Urmeaza o perioada lunga, foarte incarcata de concerte, festivaluri si turnee in toata tara…dupa care o noua perioada de pauza, timp in care Class se retrage in studio, pentru a lucra la noi piese proprii, dar si pentru colaborari cu alti artisti: Andreea Antonescu, Cristina Rus, sau Monica Anghel.

Dupa mai bine de trei ani, timp in care, membrii trupei s-au dedicat vietii de familie, se pregatesc sa revina pe piata muzicala din Romania, alaturi de casa de discuri ROTON!

INFO

Contact presa:  trupa.class@yahoo.com
Impresar:  Carmen Mitranescu- 0722621144, kld.carmen@gmail.com

Sursa: bestmusic.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: