NOU / Charlie Brown – Coldplay (VIDEO)

Trupa Coldplay a lansat videoclipul celui de-al treilea single – “Charlie Brown”, extras de pe albumul “Mylo Xyloto”, cu care au fost nominalizati la Brit Awards, la categoria “Best British Album”.

coldplay

FOTO: coldplayonlineblog.blogspot.com

Conform celor declarate de membrii trupei, Charlie Brown a fost prima piesa finalizata in timpul inregistrarilor pentru cel de-al cincilea album de studio al celor de la Coldplay, cu intentia de a o  include pe ceea ce avea sa se numeasca ”Mylo Xyloto”. Cintecul si-a luat numele  din faptul ca versurile sale sint inspirate de o banda desenata – Peanuts, al carei erou era un baiat pe nume Charlie Brown. Pe parcursul inregistrarilor la album melodia a avut diverse denumiri,  initial ”Cartoon Heart”,  apoi ”Cartoon Head” ,  sfirsind prin a primi titlul actual. Piesa a fost cintata pentru prima data pe 31 mai 2011 la The Forum, in Londra, la un concert oferit rudelor si prietenilor. Ulterior,  au inclus-o in playlist-ul concertelor pe care le-au sustinut in vara lui 2011, incepind cu Rock im Park – Nurnberg, Germania, pe 3 iunie 2011.

Filmarile videoclipului au avut loc anul trecut in Londra, in lunile noiembrie, decembrie  si ianuarie  iar regia ii apartine lui Mat Whitecross, cu care au lucrat si la videoclipul “Paradise”. Coldaplay au postat pe 7 decembrie 2011 o versiune bruta a videoclipului, ca a o avanpremiera la materialul final ce urma sa fie lansat in ianuarie 2012. Montajul continea imagini din concertele pe care Coldplay le-a sustinut pe parcursul anului 2011, in locatii din toata lumea. Pina la urma, lansarea a avut loc pe 3 februarie 2012.

Videoclipul este unul foarte colorat, cu o poveste despre un baiat care fura o masina si fata pe care o iubeste. Cei doi ajung la o petrecere  unde canta, cum altfel, Coldplay si unde toata lumea e plina de vopsea fosforescenta in nuante diverse si de vestita, printre cei care au ajuns  la concertele lor, banda fosforescenta Xyloband, inventata de un fan Coldplay – pe numele sau, Jason Regler. Poti sa citesti un interviu cu el AICI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: