”Nocturna Bibliotecilor” la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Afis_Nocturna_Bibliotecilor

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul să se alăture evenimentului cultural naţional „Nocturna Bibliotecilor 2015”, care se va desfășura în seara zilei de 25 septembrie, începând cu ora 18.00, la sediul central din Bd. Ștefan cel Mare nr. 8.

Inițiată de ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) începând cu anul 2010, campania a ajuns la cea de a șasea ediție și va avea ca partener, și în acest an, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Ediția din acest an se desfășoară sub genericul „Citadela Culturală”. Biblioteca va fi mai aproape de publicul ieşean cu un program divers din care nu va lipsi muzica, poezia, teatrul, dar și un concurs.

Începând cu ora 18.00, copiii sunt invitați „În lumea lui Harry Potter” (proiecție filme și prezentare de noutăți editoriale din colecțiile Secției de Împrumut Carte pentru Copii), iar de la ora 19.00, publicul meloman are o „Invitație la vals” la Secția de Artă și Colecții Speciale, unde va audia cele mai faimoase valsuri clasice; prezintă conf. univ. dr. Zamfira Dănilă de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași. Tot aici poate fi vizitată expoziția de carte și materiale audio-video „Valsul, mereu tânăr”.

Trupa de teatru de la Școala de Teatru Profess Art Iași, coordonați de prof. Luiza Cupciac, vă așteaptă cu un moment „Á la Caragiale”. Tinerele talente de la Asociația Culturală „Moldavia” vor susține un scurt recital de poezie și muzică, ocazie de a-și face cunoscute creațiile proprii.

Concursul „Cărți la țintă!” are ca scop cunoașterea trecutului și a prezentului Bibliotecii Județene Iași. Întrebările vor fi formulate din istoricul prezentat pe pagina web, la adresa www.bjiasi.ro/scurt-istoric/. Concurenții sunt așteptați între orele 19.00 și 23.00, vor extrage o întrebare din urnă, iar dacă răspund corect, își pot alege cartea dorită trăgând cu arcul în spațiul special amenajat de  Terra Ultrasilvana – Filiala Iași.

Alte activități: proiecție scurt metraje despre cărți; Workshop la joacă (șah, table, cărți etc.), Expoziție de fotografii realizate de voluntari; Expoziție cu vânzare Semne de Carte Unicat, realizate de Motion Art Design.

Pe tot parcursul serii vor fi organizate vizite ghidate în bibliotecă, publicul având ocazia de a asista la prezentări de carte veche și de patrimoniu, rarități aflate în colecțiile bibliotecii. De asemenea, vă așteptăm cu un punct de Book-crossing (schimb de cărți); înscriere și eliberare permise de intrare GRATUITE și împrumut carte până la ora 00.00. Fondul muzical al serii va fi asigurat pe discuri de vinil.

Parteneri: Asociația Culturală Moldavia Iași, Terra Ultrasilvana – Filiala Iași, Profess Art – Școala de Teatru Iași, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, voluntarii Bibliotecii Județene.

  • Participarea la eveniment este gratuită.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: