Nocturna Bibliotecilor 2014 – O campanie sincron în România și Republica Moldova

Afis-Nocturna-Bibliotecilor

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași s-a alăturat ediției din acest an a Nocturnei Bibliotecilor cu un program special. Astfel, în seara zilei de vineri spre sâmbătă (26/27 septembrie 2014) așteptăm publicul dornic de o experiență culturală inedită începând cu ora 19.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Galeriile comerciale „Ștefan cel Mare”, Nr. 8-10 pentru a participa la „The Books Party”.

În program: Living Library, BookSelfie, BookCrossing, proiecție scurt metraje despre cărți, expoziție cu vânzare de semne de carte unicat, audiții muzicale pe vinil, concert de instrumente cu Rappa Muffin & The Lazy Louise, workshop la joacă (șah, table, cărți, avioane), vizite ghidate (turul bibliotecii). Tot în cadrul evenimentului este inclusă și Masa rotundă „Argumente pro și contra despre importanța bibliotecii publice”.

Agenda evenimentelor este disponibila AICI

Nocturna Bibliotecilor 2014 propune o nouă abordare creativă a activității pe timp de noapte a instituțiilor de bibliotecă în noaptea din 26 spre 27 septembrie. Inițiată de ANBPR și bibliotecile publice, în anul 2010, campania națională a ajuns la a cincea ediție și va aduce alături participanți din toate categoriile de vârstă.

Ca element în premieră, în acest an, ne propunem să derulăm această campanie simultan în România și Republica Moldova, în cadrul unui parteneriat între Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Anul acesta s-au alăturat Bibliotecii: Asociația Culturală Moldavia Iași, Asociația BraveArt Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Sperăm ca spațiile de bibliotecă să fie neîncăpătoare pentru numărul mare de români și moldoveni dornici să experimenteze această efervescență culturală devenită tradițională.

INFO

Biblioteca Judetean ”Gh. Asachi” Iasi

Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: