Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipal Iași – 3 muzee într-unul singur

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2018, din data de 19 mai, Muzeul Municipal Iași își va deschide porțile publicului de la ora 18.30 și va putea fi vizitat, în regim gratuit, până la ora 02.00.

Vizitatorii vor avea plăcerea de a revedea piese din colecția Muzeului de Istorie Naturală, care revine astfel în circuitul muzeal după o perioadă mai lungă în care nu a putut să-și etaleze exponatele publicului larg.

De asemenea, împreună cu partenerii noștri de la Asociația PunctArt, îi așteptăm pe ieșeni să treacă și prin Muzeul Memoriei, pentru a face o călătorie în timp, în Iașul din urmă cu un secol. Apoi călătoria în timp continuă, o colecție a revistelor „Convorbiri literare” purtându-i din Iașul cultural al secolului al XIX-lea, până în prezent.

Prima poezie a lui Mihai Eminescu publicată în „Convorbiri”, primele articole scrise de Nicolae Iorga, studii critice ale lui Titu Maiorescu, poveștile lui Creangă și piesele lui Ion Luca Caragiale, plus multe alte documente în original și în reproducere, toate acestea își așteaptă publicul la Muzeul Municipal, sâmbătă seara.

Și, nu în ultimul rând, am păstrat loc și pentru sport. Muzeul Suporterilor îi întâmpină pe vizitatori cu mărturii ale istoriei sportului ieșean: fotografii, programe de meci, extrase din presa vremii, medalii și insigne, fanioane, echipamente sportive și ale suporterilor, toate în original.

INFO

Noaptea Muzeelor

noapteamuzeelor.ro

PE ACEEASI TEMA:

Noaptea Muzeelor 2019 / CMN MOLDOVA Iasi

Blues si poezie la Muzeul Municipal

Ateneul Național din Iași, inclus în programul național „Noaptea Muzeelor” 2019

În Noaptea Muzeelor, BCR Iasi oferă copiilor și părinților educație financiară gratuită

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Jazz În Copou – Avant Garde Jazz [concert & jam session]

IAȘI: Masa Critică pe 2 Roți- Iunie 2019

SFR10 la Tiki Village

Căsătorie în 3 – regia Florin Zamfirescu

Scrie un comentariu: