Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipal Iași – 3 muzee într-unul singur

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2018, din data de 19 mai, Muzeul Municipal Iași își va deschide porțile publicului de la ora 18.30 și va putea fi vizitat, în regim gratuit, până la ora 02.00.

Vizitatorii vor avea plăcerea de a revedea piese din colecția Muzeului de Istorie Naturală, care revine astfel în circuitul muzeal după o perioadă mai lungă în care nu a putut să-și etaleze exponatele publicului larg.

De asemenea, împreună cu partenerii noștri de la Asociația PunctArt, îi așteptăm pe ieșeni să treacă și prin Muzeul Memoriei, pentru a face o călătorie în timp, în Iașul din urmă cu un secol. Apoi călătoria în timp continuă, o colecție a revistelor „Convorbiri literare” purtându-i din Iașul cultural al secolului al XIX-lea, până în prezent.

Prima poezie a lui Mihai Eminescu publicată în „Convorbiri”, primele articole scrise de Nicolae Iorga, studii critice ale lui Titu Maiorescu, poveștile lui Creangă și piesele lui Ion Luca Caragiale, plus multe alte documente în original și în reproducere, toate acestea își așteaptă publicul la Muzeul Municipal, sâmbătă seara.

Și, nu în ultimul rând, am păstrat loc și pentru sport. Muzeul Suporterilor îi întâmpină pe vizitatori cu mărturii ale istoriei sportului ieșean: fotografii, programe de meci, extrase din presa vremii, medalii și insigne, fanioane, echipamente sportive și ale suporterilor, toate în original.

INFO

Noaptea Muzeelor

noapteamuzeelor.ro

PE ACEEASI TEMA:

EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – ,,MEMORIE, JERTFĂ ȘI ÎNĂLȚARE ” – MIHAI COȚOVANU

EXPOZIȚIA TABEREI DE CREAȚIE DRAGOMIREȘTI-MARAMUREȘ – ,,CENTENARUL MARII UNIRI”

Expoziția ”Ctitori de neam și țară – Colecția medalistică Iulia-Claudia Antăluță”

Ateliere albastre – expoziție cu obiecte din lut realizate de tineri cu autism

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Jazz [& Etno Rock & Muzică De Film] În Copou © AUD Band

Acaju LIVE – Lucia

Teatrul XL va invita la spectacolul ”Coincidente”

Expoziţia colectivă de fotografie “Rădăcini” vernisată in Sicilia

Scrie un comentariu: