Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipal Iași – 3 muzee într-unul singur

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2018, din data de 19 mai, Muzeul Municipal Iași își va deschide porțile publicului de la ora 18.30 și va putea fi vizitat, în regim gratuit, până la ora 02.00.

Vizitatorii vor avea plăcerea de a revedea piese din colecția Muzeului de Istorie Naturală, care revine astfel în circuitul muzeal după o perioadă mai lungă în care nu a putut să-și etaleze exponatele publicului larg.

De asemenea, împreună cu partenerii noștri de la Asociația PunctArt, îi așteptăm pe ieșeni să treacă și prin Muzeul Memoriei, pentru a face o călătorie în timp, în Iașul din urmă cu un secol. Apoi călătoria în timp continuă, o colecție a revistelor „Convorbiri literare” purtându-i din Iașul cultural al secolului al XIX-lea, până în prezent.

Prima poezie a lui Mihai Eminescu publicată în „Convorbiri”, primele articole scrise de Nicolae Iorga, studii critice ale lui Titu Maiorescu, poveștile lui Creangă și piesele lui Ion Luca Caragiale, plus multe alte documente în original și în reproducere, toate acestea își așteaptă publicul la Muzeul Municipal, sâmbătă seara.

Și, nu în ultimul rând, am păstrat loc și pentru sport. Muzeul Suporterilor îi întâmpină pe vizitatori cu mărturii ale istoriei sportului ieșean: fotografii, programe de meci, extrase din presa vremii, medalii și insigne, fanioane, echipamente sportive și ale suporterilor, toate în original.

INFO

Noaptea Muzeelor

noapteamuzeelor.ro

PE ACEEASI TEMA:

Noaptea Muzeelor 2018 la Ateneu

”100 de ani de istorie ai orasului” – expozitie de pictura la Muzeul Municipal Iasi

Descoperă Muzeul Mitropolitan Iași la Noaptea Muzeelor 2018

Noaptea Europeana a Muzeelor 2018 la Palatul Culturii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Clubul Cinefililor va invita la film: ”Peeping Tom”

Lansare carte: „Marea Unire pentru cei mici”, Ana și Filip Iorga

SFR 2018 la Tiki Village

iHamlet @Teatrul National Iasi

Scrie un comentariu: