„Noaptea Muzeelor” la Muzeul Literaturii Române Iași

„Noaptea Muzeelor” la Muzeul Literaturii Române Iași/ Afis Iasi Bal in ParcMuzeul Literaturii Române Iași deschide șase porți pentru tine în Noaptea Europeană a Muzeelor!

Pentru 18 Mai s-au pregătit multe activități care să-ți facă vizita la muzee o experiență memorabilă, nu doar gratuită. Pe listă se află piese de teatru, concerte, vizionări de filme, precum și un Bal Mascat la care vei fi premiat consistent pentru originalitate.  Poți să ai parte de acestea între orele 19-24:00 la cele 6 muzee MLRI (în premieră, pentru ediția 2013, se deschid muzeele MLR din afara orașului Iași).

PROGRAM

Programul complet este următorul:

„Bal mascat în Parcul Lecturii”

19:00-19:30, piesa de teatru „Ifigenia” (Piesa de teatru „Ifigenia” este jucată de o trupă de liceeni coordonată de prof. Silvia Nedelciuc (premiată la festivalul „Hai la teatru” și la Concursul județean de teatru „O mască râde, alta plânge”)

19:30-20:00, teatru de modă „Royal Children” (Spectacolul de teatru de modă „Royal Children” constă într-un regal de Teatru de Modă medievală, susținut de Kasta Morrely Kids, departament specializat al Organizației Internaționale Kasta Morrely)

19:00-20:00, atelier de creație plastică, coordonat de pictorul Traian Mocanu

20:30-21:15, café concert în muzeu, oferit de tineri artiști de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași

21:30-22:00, moment coregrafic

22:00-24:00, bal mascat în parc (participanții pot veni cu costumul și masca care îi reprezintă, iar cel mai original costum va fi premiat)

23:30, anunțarea noului logo MLRI

(În continuarea Nopții Muzeelor, de la ora 24:00, concert CUANTUNE – Lansare album „I Jazz Wanna Be With You” – click pentru preț și alte detalii)

19:00-20:00, recital folk

20:00-21:00, audiție Mihail Sadoveanu citind din Eminescu și Creangă

21:00-23:00, vizionarea filmului „Dumbrava minunată”

19:00-24:00, „Noaptea revistelor deschise”

NOAPTEA MUZEELOR

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internaţional de succes, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Anul acesta asistăm la o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la instituţii de cultură. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa se alătură iniţiativei şi sărbătoresc anual evenimentul prin deschiderea simultană, excepţională şi, de cele mai multe ori, gratuită.

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: