Noaptea Muzeelor 2012 – Turnul Golia si Casa diaconului Creanga

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi participa in data de 19 mai 2012 la evenimentul „Noaptea Muzeelor” cu obiectivele turistice Turnul Golia si Casa diaconului Creanga (in care a locuit in perioada 1866-1871, cat timp a fost diacon la Biserica Golia), din incinta Ansamblul Monument Istoric Manastirea GOLIA. Intrarea publicului este libera, intre orele 18.00-24.00.

Urcand cele 128 de trepte, publicul va putea vizita cele patru etaje ale Turnului Clopotnița. La primele doua etaje este amenajata expozitia ”Pas cu pas, caramida cu caramida spre o economie sociala“, din cadrul proiectului cu acelasi nume organizat de asociatiile SPEHRO Elvetia si SPEHRO Romania. De asemenea, vizitatorii au ocazia sa admire trei marionete, care au jucat pe scena Teatrului Luceafarul in piesa „Punguta cu doi bani” si un obiect de mobilier ce a apartinut scriitorului Ion Creanga. La al treilea etaj al Turnului Golia, vizitatorii vor admira Sala Clopotelor, precum si o perspectiva deosebita asupra incintei Manastirii Golia si a Iasului. La ultimul etaj se afla terasa Turnului Golia, de unde poate fi admirata panorama orasului Iasi, impresionanta atat prin dimensiunile sale cat si din perspectiva oferita de oras pe timp de noapte. La Casa diaconului Ion Creanga iesenii vor putea admira vesmantul diaconesc original, in care acesta a slujit la Biserica Golia.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iaşi a fost infiintata in cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia” şi isi propune restaurarea, protectia, conservarea şi promovarea obiectivelor turistice din judetul Iaşi in vederea realizarii şi dezvoltarii unui turism sustenabil.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: