NOAPTEA IDEILOR 2021

Pe 28 ianuarie 2021, Institutul Francez din România participă la cea de-a şasea ediţie a Nopţii Ideilor, un eveniment internaţional organizat de Institutul Francez de la Paris pe cinci continente, în 75 de ţări.

PROGRAM

20:30 – 21:30

Masa rotundă „Identități revizitate, apropiere și gen”

Online, Facebook – Institut français Iași, via Zoom

Invitați: Diana Margarit, conferențiar, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași; Snejana Druta-Sulima, conferențiar, Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași; Ovidiu Gavrilovici, profesor, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași

Moderatoare: Simona Manolache, conferențiar la Facultatea de Litere și Știinţe ale Comunicarii, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Diana MĂRGĂRIT este conferențiară în științe politice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, unde predă cursuri despre ideologii politice în lumea contemporană, organizații internaționale, mișcări sociale. A publicat cărți și articole pe teme referitoare la rolul societății civile în democrație, activism civic, mișcări sociale și proteste, cu accent pe cazul românesc din ultimii zece ani.

Cu o teză de doctorat în drept public la Universitatea din Bordeaux (2010), Snejana DRUȚĂ SULIMA predă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi drept european general şi protecţia drepturilor omului la CEDH. A petrecut un an în cadrul Centrului interfacultar pentru drepturile copilului de la Universitatea din Geneva ca bursieră a Confederaţiei elveţiene şi, ulterior, vreme de mai mulţi ani în colaborare cu aceeaşi echipă ca cercetătoare asociată. Ulterior, a desfăşurat mai multe proiecte de cercetare privind drepturile copilului în colaborare cu ONG-uri internaţionale precum Fondation Terre des Hommes şi Asociaţia Salvaţi Copiii. Interesele sale de cercetare privesc drepturile omului, drepturile copilului, dar şi locul pe care îl ocupă ţările din Estul Europei.

Ovidiu GAVRILOVICI este profesor în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii « Al. I. Cuza » din Iaşi. Principalele sale cursuri includ Introducere în psihologie, Consiliere psihologică, Terapie narativă, Leadership educaţional. Interesele sale de cercetare sunt axate pe abordările narative aplicate în psihologie şi ştiinţele educaţiei. De asemenea, Ovidiu Gavrilovici este psiholog clinician, trainer şi superviser, practică terapia ericksoniană, sistemică şi narativă. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Psiterra, ONG care are drept scop cercetarea psihologică aplicată, training şi servicii în Iaşi.

Simona-Aida MANOLACHE este conferenţiara la Facultatea de Litere și Știinţe ale Comunicarii de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Preda lingvistica franceza, teoria traducerii și didactica FLE. Dupa o teza despre anafora în franceza și româna, s-a interesat în mod special de predarea/învaţarea limbii franceze în România, publicând articole și colaborând în cadrul unor proiecte internaţionale de cercetare (CECA – Cultures d’enseignement, cultures d’apprentissage, MEPRID – Méthodologies et pratiques innovantes en didactique du FLE). Este, de asemenea, membra a comitetului redacţional al revistei „Meridian critic”, al carei numar pe 2021 îl va coordona, pe tema „Femei și cariere” in literatura.

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I, nr. 26, Iasi

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: