Noaptea Europeana a Liliecilor, la Iasi/ 13 octombrie 2012

Noaptea Europeana a Liliecilor, la Iasi/ 13 octombrie 2012Grupul Sistemis va invita sambata, 13 octombrie, incepand cu ora 10.00, in Gradina Botanica “Anastasie Fatu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, la NOAPTEA EUROPEANA A LILIECILOR, editia a VI-a la Iasi.

Programul zilei

  • Ora 10.00 – “Sa cunoastem liliecii”– film si prezentare pentru cei mici
  • Ora 10.30 – Atelier de creatie pentru copii: origami, desen, concurs
  • Ora 17.00 – “Sa cunoastem liliecii”– film si prezentare
  • Ora 18.45 – Demonstratie privind detectarea ultrasunetelor emise de lilieci cu aparatura speciala

In cadrul evenimentului, va avea loc expozitia de fotografie cu lilieci, cuprinzind instantanee din viata liliecilor. In completarea imaginilor prezentate, membrii Grupului Sistemis vor oferi informatii variate despre modul de viata si comportamentul liliecilor, despre importanta lor ca unice mamifere activ zburatoare, precum si materiale informationale tuturor celor interesati.

In fiecare an, in lunile de toamna, in tarile europene se organizeaza “Noaptea Europeana a Liliecilor”, pentru a atrage atentia publicului larg asupra periclitarii populatiilor de lilieci.

Ca peste tot in Europa, si in Romania scopul acestui eveniment este de a aduce oamenii mai aproape de aceste animale unice si de a-i familiariza cu viata liliecilor. Unul din obiectivele urmarite este inlaturarea superstitiilor si temerilor legate de aceste mamifere, mituri ce nu-si gasesc echivalentul in realitate.

Evenimentul este organizat la nivel local de Grupul Sistemis, in colaborare cu Gradina Botanica “Anastasie Fatu” a Universitatii “Al. I. Cuza” din Iasi, Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania (APLR) si Asociatia “Himawari”.

Asociatia Grupul SistemIS este o organizatie non-guvernamentala infiintata in Iasi la inceputul anului 2012 de catre tineri cercetatori, cadre didactice universitare, absolventi si studenti din domeniile biologie si geografie.

Grupul SistemIS a luat fiinta din dorinta de a aduce un sprijin mediului inconjurator si societatii in care traim si isi propune studierea şi protecţia mediului inconjurator, promovarea eficienţei energetice şi a dezvoltarii durabile, sprijinirea dezvoltarii si valorificarii durabile a resurselor turistice naturale si umane, educarea diferitelor categorii de public privind temele mentionate, precum şi promovarea ecoturismului.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Premieră la Teatrul Luceafărul – Jack și vrejul de fasole

CleverGO ajunge în Cluj și în Iași. Peste 180.000 de clujeni și ieșeni folosesc activ aplicația

Descopera planeta Marte, la Iulius Mall Iasi

”Memento Amare” – un film despre Brexit in premiera la Ateneul National din Iasi

Scrie un comentariu: